Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Sinop belediyesi itfaiye müdürlüğü ekipleri  de yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı. Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek, vatandaşların can ve mal güvenliği için 25 itfaiye personeli ve 3 itfaiye aracı ile 7/24 her koşulda hizmet vermeyi sürdürdüklerini söyledi.

Sinop’taki yangın savaşçıları olarak bilinen Sinop belediyesi itfaiye müdürlüğü ekipleri özellikle yaz mevsiminde artan yangınlara karşı hazırlıklarını tamamladı.  

Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek, ekiplerin spor ve eğitimlerini aksatmadan sürdürdüğünü ve 2021 yaz sezonuna hazır olduklarını söyledi.  Yangınların oluşmaması için vatandaşların da bilinçli olması gerektiğini ifade eden Özbek, dikkatli olunması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. 

Yaz mevsiminde diğer mevsimlere göre daha çok yangının yaşandığını belirten Özbek şöyle devam etti:“ Yaz mevsiminde yangın daha çok oluyor. Yangınlarda yoğun olarak kullandığımız araç ve gereçlerin bakımlarını sürekli yapıyoruz. Yeri geldiğinde sıfır araçta bile bir arıza yaşanıyor. Bir aracımız arıza yapsa diğer aracımız anında olay yerine intikal ediyor. Geçen yıl oldukça fazla yangın yaşandı.  İnşallah bu yıl geçen yıl yaşanan yangınlar yaşanmaz. Ama olursa da Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü  olarak  25 personelimiz, 3 itfaiye aracımızla kentte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır ve nazırız.” diye konuştu. 

Tarımla uğraşan vatandaşların anız yakarken çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden  Özbek şunları söyledi: Yaktığınız ateşlerin söndüğünden emin olmadan alanı terk etmeyiniz. Herkesin piknik yapma, dinlenme hakkı var fakat istirham ediyoruz, yasal olarak belirlenmiş piknik alanları dışında kontrolsüz alanlarda piknik yapmayınız. Ülkenin ortak değeri olan ormanları beraber koruyalım.” Dedi

 

Editör: TE Bilisim