Karadeniz Bölgesi'nde en az vaka görülen kent Sinop oldu. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, “Sahayı baskıladık ve bu mücadelelerimiz sonunda da iyi bir seviyeye geldik. Önemli olan bu kazanımları maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak kolay kaybetmemek” Dedi.            

Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında 39,27'ye gerileyen Sinop, Karadeniz Bölgesi'nde en az vaka görülen il oldu.

  Sinop valisi Erol Karaömeroğlu Sinop’taki vaka durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Erol Karaömeroğlu, kent olarak şubat ayından bu yana vaka sayılarını en aza indirmek için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Alınan tedbirler ve vatandaşların da  sağduyusu ile Karadeniz Bölgesi'nde vaka sayısı en düşük il olmayı başardıklarını söyleyen vali Karaömeroğlu vatandaşların olumlu gelişen  bu tabloyu devam ettirmesini istedi.

 

 Vali Karaömeroğlu, “Biliyorsunuz Şubat ayından bu yana virüsle mücadelede tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de ciddi tedbirler aldık. Sahayı baskıladık ve bu mücadelelerimiz sonunda da iyi bir seviyeye geldik. Yüz binde 39’lara kadar düştük. Karadeniz Bölgemizin de en düşük ili Sinop. Sinop zaten bu konuda bilinçli bir kesime sahipti her zaman. Önemli olan bu kazanımları maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak kolay kaybetmemek. Onun için bütün vatandaşlarımızdan aynı duyarlılıkla devam etmelerini rica ediyoruz. Aşılamada Türkiye’de 4. sıradayız. Bakanlığımızın bu yurt dışından temin anlaşmalarıyla birlikte Ekim ayına kadar sadece Sinop değil tüm Türkiye’de ciddi mesafeler alacağız inşallah. Güzel olacak.” Dedi.

Vaka sayısındaki düşüşün Sinop  turizmaçısından önemli avantaj sağlayacağına dikkat çeken Vali Karaömeroğlu  " Karadeniz’in en düşük oranlarına sahip olmak turizm içinde büyük bir avantaj tabi. Sinop turizmi için önemli bir veri. Zaten güvenli turizm sertifikalarımızla birlikte biz turizme pandemi kuralları çerçevesinde her yönden hazırız. Vaka sayımızın düşmesi bu anlamda büyük bir avantaj. Pandemi kurallarına uyarak çok güzel bir yaz geçireceğiz inşallah." Dedi.

HABER:SONGÜL AKÇA

 

Editör: TE Bilisim