Covid19 sebebiyle yaklaşık 15 aydır kapalı olan kahvehaneler, kıraathaneler ve çay bahçelerinin tekrar açılmasıyla esnafın yüzü güldü.  İlk müşterilerini kabul eden kıraathanelerde yeni normalleşme sürecine merhaba dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam yeni normalleşme kararlarını açıklamasıyla geceden hazırlıklara başlayan, kafe ve kıraathane işletmecileri, sabahın erken saatlerinde müşterilerini kabul etmeye başladı. Yaklaşık 15 aydır kapalı olan kahvehanelerin yeniden açılması hem kahvehaneciler hem de müşteriler tarafından memnuniyetle karşılandı. Korona virüs önlemleri kapsamında geçtiğimiz yıl 26 Nisan’da tam kapanma süreci ile kapatılan kahvehane, kıraathane ve çay bahçelerinin 1 Haziran tarihi ile açılmasıyla esnafın yüzü güldü.

Sinop’ta 15 ayın ardından işletmelerini açıp müşterilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan kıraathane işletmecisi Yılmaz Karataş, "Uzun zamandır açılmayı bekliyorduk. Uzun bir aradan sonra işyerlerimizi açtık. Mutluyuz. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Kurallara uygun olarak açtık, sosyal mesafe kuralına uyuyoruz. Giriş ve çay ocağının olduğu yerde dezenfektanlarımız mevcut. Çok zor süreçten geçiyoruz. Müşterilerimiz de bizleri özlemişler. Kıraathanemizi açınca hemen geldiler. Bir bardak çay içmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlattılar" şeklinde konuştu.

Kıraathaneye gelen müşteriler de arkadaşlarıyla birlikte çay içmeyi özlediklerini belirttiler.

Öte yandan Yeni süreçle birlikte soluğu bir çay bahçesinde alan vatandaşlar da herkesin kurallara uymasını isteyerek, “Gerçekten çay bahçelerinin açılması iyi oldu. Sosyal mesafeyi koruyarak buralarda sohbet eder, zaman geçiririz” Dedi.

Editör: TE Bilisim