Sinop’ta yiyecek bulamayınca tezgâhlardan balık çalan martılar balık satıcılarını bezdirdi. Balıkçılar tezgâhlarına dadanan hırsız kuşlar için tezgâh önlerine file çekerek önlem aldı.

Sinop’ta yiyecek bulamayan martılar balıkçı tezgâhlarına saldırıyor.  Martılar tezgâhtan tuttuğu balığı kapıp kaçarken balık satıcıları çareyi tezgâhların önüne file çekmekte buldu.  Balıkçılar alınan önlem sonrası martılardan kaynaklanan kayıpların sona erdiğini söyledi. Kentte uzun yıllardır balıkçılık yapan aynı zamanda Korucuk Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Talat Baş; " son zamanlarda aç kalan martılar tezgâhların önünden balıkları aldığı gibi kaçıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.  Bir an arkamızı dönsek bir bakıyoruz martı tezgahtan yakaladığı gibi balığı kaçıyor. Hele küçük balıkları çok seviyorlar. İstavrit olsun, mezgit olsun barbun olsun bunlar küçük olduğu için çabucak yiyebiliyorlar.  Martılarda ne yapsın aç hayvanlar biz elimizden geldiğince beslemeye çalışıyoruz ama yeterli olmuyor demekki.  Denizde bir şey kalmadığı için tezgahlara saldırıyorlar. Bizde düşündük taşındık bu şekilde önlem almaya karar verdik. Yoksa bıraksak bir şey kalmaz. Martı hepsini yer" dedi.

Martıları balık artıklarını vererek beslediklerini ama martının doyumsuz bir hayvan olduğunu söyleyen Baş , "Martıların da Göz hakkı var ama göz hakkıyla da bitmiyor bu iş.  Martıları besliyoruz, Ekmek olsun balık kafaları olsun Çarpanları, kılçıkları balık kafalarını veriyoruz ama yetmiyor. Martı zaten doyumsuz bir hayvan. Önlem aldıktan sonra sıfır hata. Kazasız belasız çalışıyoruz. Hem tezgâhımızı koruyoruz hem daha rahat çalışıyoruz. Aldığımız önlem sonrası martılardan kaynaklanan kayıplar sona erdi. Birazcık rahat nefes aldık "  dedi

 

Editör: TE Bilisim