Son yayımlanan kararname ile Sinop'a atanan Yasemin Özata Çetinkaya'nın gelmesini bekleyen Sinoplular Kadın Vali'nin Sinop'a olumlu katkılar sağlayacağını belirterek. Türkiye'nin modern şehirlerinden birisi olan Sinop'a bayan eli değmesinin olumlu olduğunu kaydeden Sinoplular kadına şiddet olaylarının yaygınlaştığı bu günümüzde Kadın Yöneticilerin artması gerektiğini de belirttiler.

Konu ile ilgili konuşan Sinop Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz,"Sayın Valimizin Sinop'tan atanması devletin işleyişi içinde çok doğal bir olaydır. Tabi ki Valilerimiz, devlet memurlarımız devletin işleyişi içinde değişik yerlere atanacaktır. Ama Sinop'a yeni bir bayan Valinin gelmesi bize göre çok güzel ir olay. Bunun için Sinop öncelikler bir turizm kenti. Turizm kentinde Türkiye'nin öncülüğünü yapan, turizmde ön plana çıkmaya çalışan Sinop'ta bir bayan Valinin gelmesi Sinop turizmine bu yıldan itibaren büyük bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Bunun sonucunda da Sinop'ta turizm hareketliliği daha fazlalaşıcak. Niçin bayanların idareci olduğu yerlerde her zaman olaylar daha disiplinli daha düzgün ve daha çağdaş olacağına inanıyorum ve Sinop'un bu yapısının Amerikalı'lar gittikten sonra daralmaya başlayan çehresinin bu son Valiler Kararnamesiyle yeni bayan Valimizle çok daha açılacağını genişleyeceğini ve Sinop2un iyi bir turizm kenti, iyi bir öğrenim kenti olma yolunda daha hızlı ivme kazanacağına inanıyorum." dedi.

Esnaf Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Mehmet Yüksel ise, "Çok güzel, daha farklı, çalışkan, düzenli, disiplinli olur. Erkek olmuş, bayan olmuş çalışma faaliyeti iyiyse niye olmasın."

Esnaf Talih Kozanoğlu, "Sinop'a kadın Vali gelmesi çok hoşuma gitti. Bayanlara değer veriliyor Sinop'ta buda çok iyi birşey. İlk defa bayan Vali geliyor Sinop'a. Benim gayet hoşuma gitti.” Diye belirtti.

Gazeteci Nazire Şen, "Sinop'a bayan vali gelmesi çok olumlu olur. Tabi ki giden Valimiz de çok seviyoruz onun yeride bizim için ayrı. Ancak kadına şiddet olaylarının yaşandığı son günlerde Sinop'a bir bayan Valinin gelmesi çok olumlu olur. En azından kadınların sorunlarına daha iyi yaklaşabilir. Kadınların derdini daha iyi anlayabilir. Bir bayanın geldiği her yer güzelleşir. Ben bu anlamda bayan Valinin gelmesini Sinop için çok olumlu buluyorum. Çünkü Sinop biraz geride kalmış bir il. Turizm alanında çok iyi olsada gelişimi biraz yavaş. Bu anlamda bayan Valimizin Sinop için çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum." dedi.

Sanatçı Bayram Kaya ise, "Bayan elinin değdiği herşey güzeldir. Bana göre güzel olabilir ama STK'lar anlamında nasıl olur bilmiyorum. Ama bayan eli değdiği için muhakkak Sinop'ta güzel şeyler olacağına inanıyorum ben." dedi.

Esnaf Nurcan Şahin, "Daha iyi olur. En azından biz kadınları daha iyi anlar. Daha iyi gelimeler üretir. Sinop'u daha iyi geliştiri. Kadın esnafı daha iyi destekler. Eğitimde, iş alanında benim için çok daha iyi olur."

Vatandaş Serhat Al, "Bayanların böyle şiddet eğilimleri karşısında, şiddete maruz kalmaları karşısında böyle yönetici ve diğer devlet görevlerinde bulunmaları benim şahsi düşüncem olarak gayet güzel. Bunların teşvik edilmesini istiyorum. Bayanların daha büyük ve yüksek yerlere gelmeleri lazım. El üstünde tutulmaları gerektiğini düşünüyorum. İlimiz içinde, halkımız içinde hayırlı uğurlu olmasını istiyorum." dedi.

Camikebir Mahallesi Muhtarı Şahin Özkara, " Muhtar olarak her an yanında ve emrinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Bayanların Vali olması en büyük isteklerimizden biridir. İnşallah Sinop'a güzel hizmetleride yapacağına inanıyorum. Her zaman kendilerini destekleyeceğiz.” Diye belirtti.

Fatma ÖZEN

Editör: TE Bilisim