Sinop Belediyesi ve Okan Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Kentsel Tasarım ve Peyzaj Sergisi gerçekleştirilen törenle açıldı. Sergide Sinopun kentsel ve peyzaj tasarı örnekleri yer aldı.

Sinop Belediyesi ve Okan Üniversitesi işbirliği ile düzenlenilen Kentsel Tasarım ve Peyzaj Sergisi Belediye Başkanı Baki Ergül ve CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acunun katılımı ile açıldı. Aşıklar Düğün Salonunda düzenlenen sergide Kentsel Tasarım ve Peyzaj Bölümü öğrencileri 2013-2014 yıl sonu mezuniyet projelerini sergilemeye başladılar.

Konu ile ilgili konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Bu projeler şuan fikir projesi aşamasında. içerisinde tabi ki de hayata geçirilebilecek projeler var. Görmüş olduğumuz projeleri hayata geçirebilmek için sit alanı kavramına yeni bir bakış açısı getirilmesi lazım. Sinopun büyük sorunlarından birisi sahillerimizin doğal sit alanı olmasıdır. dedi.

Okan Üniversitesinden gelen grup başkanı Prof. Dr Nevin Çekirge ise, Bu projeleri hazırlamak için Sinopa geçen sene şubat ayında geldik. Tüm kent ölçeğinde bir çalışma yaptık. Vatandaşlarla anket gerçekleştirdik. Bu çalışmaları kentliye ve belediyeye sunduk. Bu sergi bizim için çok önemli dedi.

Çeşitli branş ve tezlerden yola çıkarak hazırlanan projeler belediye teknik ekibi ve katılımcılar tarafından incelenerek öğrencilerden bilgi aldılar. Öğrencilerin geçen sene Sinopa gelerek bir hafta boyunca yaptıklara çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan projeler oldukça ilgi gördü.

src=http://www.haber57.com.tr/files/uploads/ca127e093c.JPG

height=331

Editör: TE Bilisim