Doğada yetişen bir çok bitkinin yeme ve içmede kullanıldığı Karadenizde vatandaşlar bu tür doğal bitkileri satarak geçimlerini sağlıyor. Yöresel lezzetlerden biri olan diken ucu çok az miktarda olan ve ormanlık ve dikenlik bölgelerde yetişiyor.

"DİKEN OLAN HER YERDE YETİŞİYOR"

Diken ucunun Yağan yağmurların ardından yetiştiğini ve olgunlaştığını belirten tezgahtar Meryem Güzel, "Merulcan adıylada bilinen diken ucu çok az miktarda olan, ormanlık ve dikenlik bölgelerde yetişen dikenlerin henüz filizlenmesi ile oluşan yöresel bir sebze. Kısacası diken olan her yerde yetişiyor. Tepeden tırnağa doğal ve organik olan bir ürün. Diken ucunun bir çok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Çeşitli türde yemekleri yapılıyor ancak en bilindik yemeği mıhlamasıdır. Biz de bu doğal ve organik bitkileri satarak geçimimizi sağlıyoruz. Bilen vatandaşta yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Editör: TE Bilisim