Okullarda yeni eğitim dönemi yaklaşırken, velileri ise öğrencilerin ihtiyaçları için alışveriş telaşı sardı. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri için çalan ders zili, okul kıyafetleri satan esnafın yüzünü güldürdü.

Okul alışverişlerinin başlaması piyasaların canlanmasına neden olurken, esnaf velilere çeşitli taksit seçenekleri sunarak yardımcı olmaya çalışıyor. Anaokulu ve birinci sınıflar için 2012-2013 eğitim öğretim yılı 10 Eylülde başlarken, diğer okullarda yeni eğitim öğretim yılı 17 Eylül pazartesi günü başlayacak. Yeni eğitim yılı için okul kıyafeti konusunda alışverişe çıkan veliler, okulun isteğine göre çocuğa forma alıyor.

İlköğretim birinci sınıf öğrencilerinin okula başlaması, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin de 17 Eylül Pazartesi günü ders zili çalacak olması nedeniyle mağazaların vitrinleri okul kıyafetleri ile doldu. Yeni eğitim ve öğretim döneminin heyecanının yaşayan veliler de, okul kıyafeti satan mağazalara akın ediyor. Bazı veliler okullarla birlikte masraflarının da başlamasından yakınırken Kimi aileler, çocukları ile birlikte pazaryerleri ve mağazaları gezerken, kimileri de aldıkları liste ve beden numaralarına göre çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Çocukları için masraftan kaçınmayacaklarını belirten aileler, Okullar masrafları ile birlikte başlıyor. Okul üniformalarını almazsak olmaz. Fiyatlar geçen sene ile aynı. Çocuğum yeter ki okusun diye konuştu.

Okul kıyafeti ile vitrinlerini süsleyen bahar giyim yetkilileri ise son günlerde işlerinde büyük oranda artış yaşadıklarını belirterek okul üniformalarında bu yıl herhangi bir artış olmadığını fiyatların geçen sene ile aynı seviyede tuttuklarını ifade etti. Yetkililer Biz fiyatlarımızı geçen seneki rakamlarla aynı tuttuk. 1 TL bile arttırmadık. İlköğretim ve orta öğretim öğrencileri 125 TL ile üniforma ihtiyaçlarını alabiliyor. Lise öğrencileri için bu rakamlar 135 TLye kadar uzanıyor. Geçen sene de bu rakamlardan satış yaptık. İnsanlara uygun ve kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz şeklinde konuştu

Haber: Songül Korkmaz

Editör: TE Bilisim