Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kurban Bayramı nedeniyle ilde çeşitli önlemlerin alındığını bildirdi.
Sinop Belediyesi Kurban Bayramında halkın rahat bir şekilde kurbanlıklarını kesmesi için hazırlıklarını tamamladı.
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle pazaryerlerinin yanı sıra kesim yerleri konusunda da temiz meknlarda vatandaşa hizmet vermek isteyen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül:Belediyemiz kurban bayramına hazır dedi.
Sinop il sınırları içinde vatandaşların kurbanlarını kesebilecekleri yerler de belli oldu diyen Ergül: Vatandaşlar önceki senelerde olduğu gibi kapalı ve gideri olan bahçe ve apartman alanlarda kurbanlarını kesebilirken; görünür alanlarda, sokak ve cadde yakınlarında kurban kesemeyecek.dedi.
Ergül; kurban kesim ve satış yeri ile ilgili yaptığı açıklamada; Kurban Bayramında kurban kesimleri ile ilgili geçmiş yıllarda var olan kurban kesim yerlerimiz 3 adet olarak belirlidir. Bunlar; Çukurbağ mevkiinde, dolgu sahası mevkiinde ve Love Story yakınlarında bulunan kurban kesim alanlarıdır.
Öte yandan, kurban atıklarının temizlenmesi gömülmesi, su temini ve yağmurlu havaya karşın üzerinin kapatılması vs. tedbirler belediyemiz tarafından alınmıştır. Herhangi bir eksiğimiz yok.Televizyonlarda görmeye alışkın olduğumuz inşaatlarda veya hijyen yoksunu alanlarda kurban kesilme görüntüleri şehrimizde de oluşsun istemem. Konu ile ilgili gerekli duyuruları da yapacağız bu süreç içerisinde şeklinde konuştu.
Satış alanlarında temizlik, asfalt, elektrik-su bağlantıları, gibi ihtiyaçların da tamamlanarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm önlemlerin alındığını belirten Ergül; Kurban Bayramı öncesinde çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak için ekiplerimizde Kurban Bayramında denetimlerini sürdürecekler. Atıklar ise çevreye kötü koku vermemesi amacıyla belediye ekipleri tarafından temizlenecektir dedi.
Haber
Songül Korkmaz

Editör: TE Bilisim