Sinop valiliği öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2016 yılı Engelliler Haftası kutlama programı başladı.

Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Sinop Eski garaj önünden Valilik binası önü Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş yapıldı. Sinop Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi ve Atatürk Anıtına Kamu Kurum ve Kuruluşları adına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çelengi, Türkiye Sakatlar Derneği Çelengi, Sinop Spastik Çocuklar Derneği Çelengi konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programın devamında engelli öğrenciler şiirler okudu ve şiirlerinde mesajlar vermeyi de unutmadı. Verilen en önemli mesaj Her İnsan Engelli Adayıdır mesajı oldu.

Programa Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih keleş, Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, STK Kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim