Uçurtmalar Sinop Semalarını Renklendirdi

8. Geleneksel Bahar Şenliği etkinliğinde Sinop İskele Meydanı birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Şenliğe aileleri ile birlikte katılan çocuklara dağıtılan uçurtmalar, Sinop Semalarını renklendirdi. Şenlikte uçurtma uçurtmanın keyfini doyasıya yaşayan çocuklara, bir yandan da Sinop Üniversitesi Kadın Uygulamaları ve Araştırma Merkezi tarafından özel olarak hazırlanan boyama kitabı hediye edildi.

Karizma Show İzleyenleri Büyüledi

Basketbolla eğlenceyi birleştiren Karizma Show Basketbol Gösteri Grubu, basketbol topuyla yaptıkları akrobatik hareketlerle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Kurulan trambolin yardımıyla basketbol potasına uçarak smaç basan ekip, tehlikeli akrobatik hareketlerle de izleyenleri heyecanlandırdı. Karizma Show grubunun yaptığı gösteriyi denemek isteyen vatandaşlar ise izledikleri hareketleri yapmak isterken eğlenceli anlar yaşadılar.

Şiir Dinletisi Dinleyenlerden Tam Not Aldı

Karizma Show gösterisinin ardından Sinop Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan şiir dinletisi izleyenlerden tam not aldı. Sevilen şairlerin birbirinden güzel şiirlerini katılımcılar için seslendiren öğrenciler, büyük bir beğeni topladı.

“Hak Dostum Hak” İsimli Tiyatro Oyunu, Tiyatro Severlerle Buluştu

Sevilen televizyon dizisi Seksenler’in oyuncularının rol aldığı “Hak Dostum Hak” isimli tiyatro oyunu, Sinoplu tiyatro severlerle buluştu. Türkiyede yaşanan darbelerin Türk Tiyatrosu üzerindeki etkisi ve izleyicinin farklılaşan eğlence anlayışının, geleneksel bir üslupla anlatıldığı “Hak Dostum Hak” isimli oyunda Hacı Ali Konuk, Hakan Bulut, Eray Yasin Işık, Bahar Süer ve Faruk Sofuoğlu performansları ile tiyatro severlerden tam not aldı. Oyun sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Hak Dostum Hak” tiyatro ekibine çiçek taktim etti.

Açık Havada Film Keyfi

8. Bahar Şenliği etkinliğinde son olarak açık havada gösterilen Sinema filmi ile unutulmaz bir akşam yaşayan Sinoplular ve öğrenciler hep birlikte film izlediler.

8. Geleneksel Bahar Şenliği, 15 Mayıs Pazar günü düzenlenen bisiklet yarışı, stand-up gösterisi, ödül töreni ve film gösterimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim