Yılmazer hakkında, görev süresinin sona ermesinin ardından, işlemlerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla dava açılmıştı. Sinop 1. ve 2. Asliye Hukuk mahkemelerinde görülen davalar sonucu hapis ve para cezasına çarptırılan Yılmazer, yaklaşık 11 ayını cezaevinde geçirmişti. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun gereğince denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan Yılmazer, 300 gün 600 saat Osmaniye Köyü Merkez Camisinde çevre düzenleme çalışmalarına katkı sağlayarak cezasını tamamlayacak.

Konu hakkında konuşan Yılmazer, “Birçok ceza aldık. Bunun içinde usulsüzlükte dahil. Ama şükürler olsun ki usülsüzlük denilen şeylerden bizim tüyü bitmemiş yetimin ne kimsenin boğazından geçirmişliğimiz var nede kendi boğazımızdan geçirmişliğimiz var. Ancak şu var örenk olsun diye söylüyorum; makam arabası aldım misal. Makam arabası kanunlarla uygun değil. Kanun diyorki kanun yüzde 50 yerli yapım olması lazım. Şukadar fazla para olmaması lazım. Bunu muhasebe almıyor. Kanun gereği ben ne yapıyorum yazılı talimat veriyorum ki, ihale açın bu tip olan bir arabayı alın diyorum alıyorum. Ne olmuş oluyor. Usulsüzlük olmuş oluyor.

İkinci bir örnek vereyim size aldığım cezaların içerisinde son festival var. Son festival mesela 450 bin liraya mal etmişiz. Bunun sadece 60 bin lirasını belediyeden harcamışız. Gerisini sponsor aracılığıyla tamamlamışız. Şimdi doğrudan alım deniyor. 20 bin liraydı o zaman yanlış hatırlamıyorsam. 3 tane doğrudan alım yapmışız misal ses sistemi kiralama, sahne gibi. Bunlar yapılırken kanun gereği en az 3 tane teklif mektubu alınması gerekli ama muhasebe ikişer tane teklif mektubu almış. Şimdi bu usulsüzlük oluyor. Ne oluyor bütün muhasebe yargılanıyor. Bütün muhasebe yargılanırken de bende diyorumki Belediye Başkanı olarak; Ben talimat verdim. Çocukların bir suçu yok. Samimi olmak gerekirse ben nereden bileyim. Kaç adet teklif mektubu almış bunu mu inceleyeceğim.” dedi.

YILMAZER, GÖREV VERİLİRSE YERİNE GETİRİRİM

Zeki Yılmazer, “Bugün ülkemizde önemli bir gün. 19 Mayıs 1919da Ulu önderin liderliğinde Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ilk gün. Bu nedenle yüce milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. İkinci önemli bir gün. Bugün AK Parti Genel Başkanı değişimi oldu. Bu vesileylede Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Başbakanı değişmiş oldu. Bu vesileylede yeni Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beye ülkemiz adına hayırlı hizmetler vermesini yüze Allahımdan temenni ediyorum.”

Tekrar siyasete atılmasıyla ilgili soruya cevap veren Yılmazer, "Ben kendimi şuanda emekliye ayırdım. Tabi biz hizmetten kaçarız demiyorum. Bir görev verilirse. Görevin hiçbirinden kaçmam. Biz görevimizi yaparız, yapmışızdır. Bunların hepsi belgelidir." diye belirtti.

OSMANİYE CAMİNDE GÖREVLİ

Görevinden mutlu olduğunu belirten Yılmazer, “Benim erken kalkma gibi bir problemim var bu sebeple de denetimli saatlerimi 12.00 ile 14.00 arasına aldım. Günlük iki saat. Bu konuda üzüntüm şu saat nedeniyle eşimizin, dostumuzun, hemşerimizin cenaze törenlerine katılamıyorum. Sinopta bilirler ki ben buna çok dikkat ederim. Sevindiğim konu ise dini vecibelerimizin çoğunu yerine getiremiyorduk. Bu vesileyle de görev yerimde dini vecibelirim de yerine getirmiş oluyorum. Bu konudan da mutluyum.” dedi.

YILMAZER, “BİZ BU YOLA KEFENİMİZİ GİYDİKTE ÇIKTIK”

Pişman olacağı bir usulsüzlük yapmadığını belirten Yılmazer, “Usulsüzlükle suçlanıyorum. Ben bu usulsüzlükleri kendi menfaatim ve çevremin menfaati doğrultusunda yapmış olduğumuzda utanırdım. Ama bizim öyle bir şeyimiz yok. Biz kanunları çiğnemiş miyiz çiğnedik arkadaş ama hizmet yapmak için çiğnemek zorundasın bana göre. Bizim yaptığımız kanunu çiğnemeler hizmet adınadır. Benim halkıma canım feda. Çünkü bu halk bizi ne ticari, ne siyasi hayatımızda yalnız bırakmamıştır. Bizimde bu halka hizmet etme sorumluluğumuz vardır. Bunu kanun çiğneyerek getirmemiz gerekiyorsa kanunda çiğneriz. Aşllahıma çok şükür alnımıza kara leke getirdiğimiz bir şey yok. Olmadı, olamazda. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kelime kullanıyordu. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık Bu ülkede siyaset yapabilmek için kefenin elinde olacak.” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim