İlköğretim Haftası etkinlikleri çelenk sunma töreniyle başladı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Ardından İlköğretim Haftası etkinlikleri programı Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda devam etti.

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, “Arkadaşlar eğitim öğretim yılının ve İlk Öğretim Haftasının fiilen başladığı bu anlamlı günde hepinize tekrar hoş geldiniz diyor ve yeni öğretim yılının ve ilköğretim haftasının başladığı ve hayırlı olması dileği ile sizleri saygıyla selamlıyorum. Okul öncesinde 2 bin 482, ilkokulda 9 bin, ortaokulda 7 bin 700, İmamhatip Ortaokulumuzda bin 700, yatılı bölge okulunda bin 300, orta öğretimde 8 bin 500, İmamhatip Liselerimizde bin 400 olmak üzerinde toplam 32 bin 500 civarında öğrencimize hizmet vereceğiz. Sevgi ilgi ve bilgi temeline dayalı bir eğitim sistemine bütünlüğüne dayalı çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu yıl 8 tane açılış yapılacak okulumuz, 5 tane devam eden inşaatımız, 6 yaklaşık maliyet aşamasında inşaatımız, 5 adette devlet yatırımı için 46 bin 500 tl, ana okulu yapımı için 3 bin 500 tl- 50 bin 000 tl’lik yatırım yapacağız. İlköğretim insan hayatının en anlamlı ve en önemli bir aşamasıdır. Bugün ilk defa okula gelenleri kalbi okula yeni başlamanın heyecanı ile çarpıyor kimisi ise uzun bir dinlenme döneminden sonra tekrar okulumuza öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza kavuşmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz. Anne babalarımızın ve öğretmenlerimizin bütün çabaları verimli başarılı çalışkan dürüst ve vatansever kişiler olarak sizleri hayata hazırlamaktır. Siz değerli varlıklarımızı şefkatle bağrımıza basıyor hepinizin gözlerinden öpüyorum. Anne ve babalar çocuklarınızı okullara göndermekle göreviniz henüz bitmemiş olur. Bilakis daha da çok sorumluluğunuz artmış olur. Gençken bilgi ağacını dikmezsek yaşlandığımız zaman gölgesinde bir ağacımız olmayacaktır. Bu günkü eğitim anlayışımızın en önemli unsurlarından biriside okul ile aile öğretmen ile veli iş birliğidir. Okullarımıza samimi ilginizi ve desteğinizi esirgemeyeceğiniz umuduyla 2016-2017 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi belirten şiirler ve yazılar okundu. Tören öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterisi sonrasında son buldu.

Editör: TE Bilisim