Sinop’un Merkez ilçesinde Sinop Belediyesi İtfaiye Ekipleri görev başındayken yaşadıkları zorlukların  üstesinden  gelmek ve İtfaiye Haftasının önemini vurgulamak için çalışma başlattı. Hazırladıkları broşür ve kitaplarla yetinmeyerek görev başında kullandıkları malzemeleri sergilemek için stand kurarak görsel olarak sunumda yaptılar.

Sinop Belediyesi İtfaiye Eri olarak görev yapan Yakup Gül yaptığı açıklamada;” İtfaiye ekiplerine trafikte yol vermeyen insanlar oluyor. Yangına gittiğimiz zaman orada bulunan insanlar itfaiye ekiplerinin çalışmasını etkileyecek hareketlerde bulunuyorlar. Bu durumda işimizi çok zorlaştırıyor. Bu tarz olayların önüne geçebilmek için vatandaşlarımızı bilgilendirmek için böyle bir çalışma başlattık.

Kurmuş olduğumuz standın amacı yangında kullandığımız araç-gereçleri vatandaşlarımıza tanıtmaktır. İtfaiyenin amacını halkımıza daha iyi bir şekilde görsel olarak göstermektir. Standımızda yangın esnasında kullandığımız kask, dumandan etkilenmemek için maske, bariyer kesme aleti, yangın sırasında su sıkarken hortum’un ucuna takılan aparat lans, yangın tüpümüz, yangın olan evlerde dumandan etkilenmemek için oksijen tüpü bulunmaktadır. Bunları kendi güvenliğimiz için aynı zamanda insanların mal ve can güvenliğini korumak amacıyla kullandığımız malzemeleri sergiledik.   Ben ve personel arkadaşlarımızın katkısı ile hazırladığımız kitaplarımız ve broşürlerimizde de kullandığımız malzemeler ile yangında yaptığımız hareketleri göstererek anlatıyoruz. 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası olması nedeniyle günün anlam ve önemini vurgulamak istedik.  Bu çalışmamızla insanları bilgilendirip bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. “ dedi.

Editör: TE Bilisim