Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yüzer, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Özçelik’ten oluşan heyet Göllü- Karapınar köyünde yapımı devam etmekte olan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Bir dizi incelemede bulunan Vali Yasemin Özata Çetinkaya  yaptığı açıklamada; “Turizm yolları ile ilgili önemli bir kaynak tahsil edilmiştir.
Standartı çok yüksek olduğu için 3 yıl ön görülmüştür, Erfelek Şelalesindeki  1 km stabilize olan kısmıyla ilgili çok ısrarcı olduk. Toplam 3 yıllık dönemde 20 milyonluk kaynak,  Turizm Bakanlığı Kara Yolları Genel Yolları Müdürlüğüne aktarılmıştır.  Toplamda 10 km yol için 20 milyon 2A standardında kara yolu için aktarılmıştır. Köyde ilimize tahsil edilen bütçe 10 milyondur Gelecek ilave kaynağımız 3 milyon, 20 milyon da sadece bu turizm yolları için gelecektir,  Bu paranın büyüklüğünü ifade etmek gerekir.
 İller arası bir yol olacağı için ciddi çalışılması lazım acele etmeyeceğiz sabırlı olacağız.
Geçen yıl burayı turistlik yol alanına aldırdık bu yıl ise yatırım programına girmiştir ve bu yıl projesi yapılacak olup 3 yıl sürecektir.”dedi.
Köy yolu asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, sıcak ve bunaltıcı havada çalışan tüm personele teşekkür etti ardından silindir iş makinesinin başına geçen Maviş, yol çalışmalarında çalışarak küçükte olsa katkıda bulundu.
 

KOLLARIMIZI KATLAYACAĞIZ, PAÇALARIMIZI SIVIYACAĞIZ VE MİLLET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ!

Ak Parti Sinop Milletvekili  Nazım Maviş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Çok önemli hedeflerimizden birisi Sinop’un alt yapısını güçlendirmek ve turizm çeşitliliğini artırmak bunu sağlamanın yolu tüm kaynakları doğru şekilde kullanmaktır. Bunun için Ak Göl,  İnaltı Mağaraları ve Tatlıca Şelaleleri çok önemliydi. Antalya’ya gidenlerimiz  varsa şunu söylemeliyim ki Aspendos yolu nasılsa Tatlıca Şelaleleri yolu da öyle olacaktır. Ak gölün yolu Uzun Göl gibi olacaktır. Kırsal alana yaklaşık 3 yılın içerisinde 60-70 milyonluk yol yatırımı yapmış olacağız. Yapılan bu kaynak tamamen turistlik yerleri turizme kazandırmak için yapılmıştır.
Bugün 270 km yapılacak asfaltın sadece bir ayağını oluşturduk. Sinop’ta 5184 km yol ağımız var.
Bu ağın sadece %24.6 sı asfaltla kaplı. Sayın Valimiz genel sekreterimiz il genel meclis üyelerimizle yaptığımız bütün istişareler sonucunda öncelikli olarak grup yollarımız öncellikli olmak kaydıyla bir eylem planı oluşturduk. Bu eylem planı çerçevesinde de yılda 250 km den az olmayacak şekilde 4 yılda inşallah grup yollarımızın tamamının asfaltlanmasını hedefleyen bir eylem planını ortaya koyduk. 4 yılın sonunda 1000 km bugünkü planlamalarımızdan hareketle baktığımızda köy yolu asfaltımızı tamamlamış olacağız. Ve böylelikle şuanda 869 km’lik kısmı asfalt olmayan grup yollarımızın tamamı ve grup yollarımızın dışında da öncelikli alanlarımızın tamamı bu 4 yıl içerisinde asfaltlanmış olacak. Ve köylerimizde asfalt olmayan grup yolumuz kalmamış olacak.Burada sadece şu çarpıcı rakamı sizinle paylaşmak istiyorum. Bakın 2012-2013-2014-2015 yılında toplam da 4 yılda Sinop’ta yapılan köy yolu asfalt oranımız birinci katı 336 km. bu birinci kat asfaltı normalde 4 yılda yapılması gerekirken biz bütün gayretlerimizle neredeyse 1 yılda yapmış olacağız. Bugün de burada ilk asfalt çalışmamızı başlatmış bulunuyoruz. Avdan- Göllü ve Karapınar arasında 4 buçuk km’lik bir kısmının asfaltını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kollarımızı katlayacağız paçalarımızı sıvayacağız ve millet için çalışacağız. Milletimizin %45’i kırsalda yaşıyor. Bu yüzden kırsal kesime de büyük önem veriyoruz.” dedi.

Köy yollarındaki incelemenin devamında heyet, Sinop’ta eski hastane yerine yapılması planlanan ve inşaatı devam etmekte olan Sağlık Kompleksini ziyarette bulundu.

Sağlık kompleksin’de bir dizi incelemelerde bulunan heyet, proje müdüründen inşaat akışıyla ilgili bilgiler aldı.
Sağlık Kompleksi’nin, 2017 Haziran ayı içerisinde bitirileceği edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

 

Editör: TE Bilisim