Edinilen bilgiye göre Muzaffer Usta’ya ait evde elektrik kontağı nedeniyle yangın çıktı. Çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiye ekipleri müdahale edip olay yerinden ayrıldı, fakat yangın tam anlamıyla söndürülemedi.
2 gün önce başlayan yangın hala devam ediyor, yerle bir olmuş binanın altında kalan eşyalar ve ağaç parçaları sönmüş halde değil.

 Muzaffer Usta’ya babasından kaldığı bilinen 120 yıllık evde, can kaybı olmasa da manevi kayıplar oldukça fazla.

Muzaffer Usta gazetemize yaptığı açıklamada ; ‘’ Bu ev babadan kalma bize ait. 120 senelik bir evimiz yerle bir oldu. Orman kesimden 6-7 kişi gelmişlerdi. Ev boş durduğu için elektrik ve suyu ödeme şartıyla oturmalarına izin verdik. Yaklaşık 1 aydır oturuyorlardı. Dün öğlen gelip ormana çıkmışlar, çıkarken evden dumanların yükseldiğini görmüşler. Geldiklerinde ev yanıyormuş. Sinop ve Erfelek’ten itfaiye ekipleri geldi. Onlar gelene kadar zaten çatı inmişti. Bütün hatıralarımız gitti, anneme ait babama ait bütün eşyalar buradaydı. Ben burada yaşamıyorum, bura boş duruyordu. Hatıra olarak  kalsın istedik, satmamıştık. Yangının elektrik kontağından çıktığını biliyoruz. Zaten yangında çatıdan başlamış. Hala daha yanıyor, sönmedi. Üzgünüz, sadece cana geleceğine mala gelsin diyebiliyorum.’’ Dedi.
 


Kaynak: Nuran Keskin

Editör: TE Bilisim