Başkan Ergül, yaptığı açıklamada, “ Halk arasında çekek yeri olarak adlandırılan bu yer Sinop’un cmkaresi bile ziyan edilmemesi gereken en önemli noktalarından bir tanesi. Yaz geldiğinde biliyorsunuz nüfus ikiye üçe katlanıyor. Ama kışın biz bize kalıyoruz. Karakum istikametindeki sahil düzenlemesini kısmen yaptık. Orada insanlar yürüyorlar, oturuyorlar, denize giriyorlar. Yani güzel bir düzenleme oldu.  Ancak Çekek yeri dediğimiz yerin durumu içler acısı. Tüm samimiyetimle söylüyorum ben oradan geçmek bile istemiyorum. Gidip gördüğünüz zaman oranın durumu  içler acısı, mikrop yuvası, pislik ne ararsan var. Şu veya bu nedenlerle bugüne kadar böyle geldi. Ama bugün Sinop’unda çehresi değişiyor yani bugünde tarihi bir gün.

Biz 3,5 – 4  yıldır buranın belediyemize devrini bekliyorduk. Biz bu konuda haklıydık, arkadaşlarımıza defalarca dolgu yapılan yerlerin  belediyelere devredileceğini söylesek te bugüne kadar bir sonuç alamamıştık.  Üstelik bunu ben değil kanun söylüyor. Kanun herkes için geçerlidir, ben bunun böyle olacağını biliyordum.

Mahkeme kararı ardından Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından alanın Belediyemize tahsis edilmesini bekliyorduk.

 

 

Biz bu 3,5-4 yıllık süreç içerisinde birçok proje hazırladık, bugün bunlara bir tane daha ilave ettik. Hep birlikte bu tarihi anı ölümsüzleşiyor ve Tersane mevkiindeki  çekek yeri olarak adlandırılan alanın Sinop Belediyesine tahsis edildiğini bildiriyoruz.” Dedi.

Önümüzdeki yaz ayı gelmeden burayı şekillendirmek istediklerini söyleyen Başkan Ergül böylelikle gelen turistlere de daha güzel yerler sunabileceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim