Sinop Üniversitesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Milli İrade ve Demokrasi Buluşması”nda bir araya gelen Sinoplular, ellerinde Türk bayraklarıyla darbeye karşı tek vücut oldular.

15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren her gün Sinop Valiliği önünde gerçekleştirilen “Milli İrade ve Demokrasi Buluşmaları’nın” 22. Gecesine halkı yalnız bırakmayan  Sinop Valisi Kemal CİRİT Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, İl Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin SERTEN, MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali ÇÖPÇÜ, MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi GÖKMEN ve 81 İlin MÜSİAD Şube Başkanları, STK Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri ve Sinoplu vatandaşlar katıldı. 

Kanal 24 ve SKY TV’den canlı olarak yayınlanan program, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir TEKİN tarafından okunan Kur’an –ı Kerim Tilaveti ile başladı. 

 “Demokrasi Nöbeti ile Birlikte Üretim Nöbeti Tutuyoruz” 

 

MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi GÖKMEN tarafından yapılan açış konuşmasının ardından konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK ; “Bu süreçle ilgili üç nöbet tutmamız gerekiyor. Bunlardan birincisi 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine başladığımız milletin iradesine sahip çıkma nöbetleridir. İkinci nöbetimiz üretim nöbetidir. Bizlere MÜSİAD olarak Demokrasi nöbeti ile birlikte üretim nöbeti tutuyoruz. Üretmeye devam etmemiz gerekiyor. Üçüncü nöbet olarak yurt dışı nöbetlerimiz var, Yurtdışı nöbetlerimizi de diri ve canlı tutmamız gerekiyor” dedi. 

“Ancak 15 Temmuz Tarihinde Milletimiz Destan Yazdı” 

 

Nail OLPAK’ın ardından konuşan Sinop Üniversitesi Prof. Dr. Nihat DALGIN cemaatin din kisvesi altında, İslam dinine büyük tahribatlar yaşattığını belirterek, “ Güç ve çıkar hareketi olan FETÖ sahte bir mehdi hareketidir. FETÖ hareketi dünyada Müslümanlara karşı hep zararlı sonuçlar doğurdu. FETÖ gayri ahlaki bir harekettir. İkiyüzlülük, kod adı kullanma, şantaj, mahremiyeti engelleme, gizli görüşmeleri kaydetme gayri İslamidir. Başta soru hırsızlığı yapmak üzere hedefine gitmek için her yolu mubah gören yapı İslami kabul edilemez. FETÖ İslam ümmetini parçalamak amacıyla ortaya çıkmış bir örgüttür. Hakikati kendi tekeline alarak herkesi dışlayan anlayış İslami kabul edilemez. Ancak 15 Temmuz tarihinde milletimiz destan yazdı. Bu meydanda birlik ve beraberliği ile bu hain şebekeye en güzel cevabı sizler verdiniz. Bizlerde Sinop Üniversitesi olarak bu yapıyla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.  

“Sinop Milli Bir Duruş Sergiledi” 

 

Rektörün ardından konuşan Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ ; ‘’Milli iradeye sahip çıkmak bizim namus borcumuzdur. Bizimle beraber bu nöbeti tutan Sinoplu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sinop darbenin başladığı ilk günden itibaren milli bir duruşu sergiledi. Sinop sokakları darbeye karşı onurlu bir duruş gösterdi. Allah bir daha bu acı tecrübeyi yaşatmasın, alçaklarda hak ettiği cezayı alacaktır” dedi.  

“Şehidimizin Adını Yaşatacağız” 

 

Programda son olarak konuşan Sinop Valisi Kemal CİRİT; “15 Temmuz gecesi bu millete karşı yapılan darbe girişimin tek amacı bu milletin egemenliğini kısıtlamaktı. Ama bu millet kendi iradesine sahip çıkarak bütün dünyaya demokrasi dersi verdi. Sinop 15 Temmuz tarihinden itibaren kararlı bir mücadele ortaya koydu. Bu mücadele esnasında şehit olan Sinoplu Ömer Can AÇIKGÖZ kardeşimizin de adını, FETÖ örgütünün kapatılan eğitim kurumlarından birine verme kararı aldık. Böylelikle şehidimizin adını yaşatacağız” dedi.

 Ardından Muhammet Başoğlu’nun yaptığı dua ile demokrasi nöbeti devam etti.

Editör: TE Bilisim