Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına sunulan proje kapsamında Sinop’ta Kamu İhale Mevzuatıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Yrd. Doç. Ersin Ayhan ve birçok kamu personeli katıldı.

Toplantıda konuşan  Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya :  ‘’Çankırı ve Kastamonu ile birlikteTürkiye Anadolu Kalkınma Ajansı kapsamında gerek kamu personeline yönelik gerekse sivil toplum ve özel sektörle re yönelik eğitim projelerinin buluştuğu bir teknik destek programındayız. Bu yıl elimizde 8-10 kadar teknik destek projesi hazırlanması ön görülmüştür. Bunlardan 2 tanesini kamu kurumlarına yönelik yapılmasını arzu ettim.’’ Dedi.

Çağımız çok hızlı gelişiyor ve değişiyor diyen Vali Çetinkaya; ‘’ Dolayısıyla hizmetçi eğitimde çalışırken gerekli bilgilerin güncellenmesi, yenilenmesi, kamu personelimize yönelik eğitimler verilmesi gerekmektedir.  İhale konusu da bunların en başında gelmektedir. İhale mevzuatımız mesleğe girildiği dönemden çok farklı konumlara geldi dolayısıyla bu konularda da kişilerin bilgilendirilmesi gerekiyor. Kısa bir sürede olsa bu bilgileri size aktarmak güncellemek istedik, katılan herkese çok teşekkür ediyorum.Bu eğitim 4 gün sürecek. Biz bu eğitim konusunu seçerken sizlere sorduk, özellikle kamuya yönelik eğitim istendiği için bu eğitimi vermeyi ön gördük.  Hem sizler hem de kurumunuz için iyi bir eğitim olur.  Katıldığınız için teşekkür ediyorum, hocamada şimdiden teşekkür ediyor sözü ona bırakıyorum.’’ Dedi.

Vali Çetinkaya’nın açılış konuşması sonrasında Yrd. Doç. Ersin Ayhan Kamu İhale Mevzuatı ile ilgili bilgiler verdi.

Yrd. Doç. Ersin Ayhan: ‘’Kaynaklar kıt ihtiyaçlar sonsuzdur.Kaynakları ekonomik bir şekilde kullanmanın yolu bu İhale Mevzuatına göre hareket etmektir. Bu hareketleri yaparken tabi ki bazı zorluklarla karşılaşacağız ve bunun normal olduğundan bahsedeceği.’’ Dedi.

 Daha sonra  Yrd. Doç. Ersin Ayhan ihalelere başvurmak isteyen katılımcılar için ihale sürecinin nasıl olacağı ve ihale tipleri hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Bu mevzuatın bütçeyi daha da kontrol altında tutacağından, ihaledeki şeffaflığı sağlayacağından, ihale sonucu ihaleye katılanların şahibeli konuşmalarını ortadan kaldıracağından bahsetti.

 

Editör: TE Bilisim