İşkur ile yapılan işbirliği ile açılan Meslek Edindirme Kursu dolayısıyla Saraydüzü Kaymakamı Yusuf Özbey, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Şahin ile birlikte "Saraydüzü Geleneksel Çember Dokuma Atölyesi"ni ziyaret etti.

            Saraydüzü Kaymakamı Yusuf Özbey, " Sinop Valimiz Dr.Yasemin Özata Çetinkayanın talimatları ile ilçemizde Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğümüz ile birlikte geçtiğimiz aylarda bir değerlendirme toplantısı düzenledik. Burada almış olduğumuz bir kararla İş – Kur ile Çember Dokuma Atölyemiz arasında işbirliği yapmaya karar verdik. Müracaatlar alındı ve 16 Haziran 2016da başlayan kursa 13 kursiyer kabul edildi. Meslek Edindirme Kursuna katılan kursiyerlere İş – Kur tarafından günlük 20 ( yirmi ) TL. destek verilmek üzere , 13 ( onüç ) kursiyer ile Geleneksel Çember Dokuma Kursumuz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Şahin ve Kurs Öğretmeni Figen ETÇİ ‘nin rehberliğinde, hafta içi her gün , 09.00 – 15.00 saatleri arasında , günlük : 5 ( beş ) saat ; haftalık : 25 ( yirmibeş ) saat ; Toplam : 256 ( ikiyüzellialtı ) saat olarak , 16.06.2016 tarihinde başlamış olup , 31.08.2016 tarihinde sona erecektir.

            Burada üretilen ürünleri şimdiden ilçe tanıtımı adına protokole takdim etmeye başladık. Kursa katılanları tebrik ediyor,emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim