Sinop’ta motorunun bozulması sonucu kıyıya sürüklenen tekne kazadan kıl payı kurtuldu.

Özel bir firmaya ait hizmet vermekte olangezi teknesi, akşam saatlerinde motorunun arızalanması sebebiyle kıyıya sürüklenmeye başladı. Çevreden yetişen diğer gezi teknelerinin yardıma gelmesiyle olay hasarsız atlatıldı.

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte sahil bandına kadar uzanan tekne turları düzenlenirken yerli ve yabancı turistler kimi zaman tek tek kimi zaman da gruplar halinde Sinop’un güzelliğini denizden izleme fırsatı bulmaktalar. Her zaman olduğu gibi bazen küçük deniz kazaları meydana gelmekte.

Hareket halinde olan gezi teknesi motorunun bozulması sebebiyle belli bir süre kontrolsüzhalde  denizde kalarak, rüzgarın yönüne doğru sürüklendi. Bu sürüklenme esnasında teknenin motorunun çalıştırılması çok kez denenmesine rağmen teknik bir arızadan dolayı motorlar çalıştırılamadı. Ardından rüzgarın da etkisiyle sahile doğru sürüklenen tekne, sahilde kıyılara çarpmaya başladı.

Kıyıya yaklaşan tekne duyarlı vatandaşların ve diğer gezi teknelerinin yardımıyla güvenli bir ortam sağlandı.Olayda can kaybı yaşanmazken tekne kıyıya geldikten sonra vatandaşların gezi yapmak amacıyla tekneye akın etmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Kaynak : Nuran Keskin

Editör: TE Bilisim