Sinop Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen Mezuniyet törenine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı ve  İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yüzer, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın, Sinop Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.         

Mezuniyet töreni mezun öğrencilerin geçit töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende mezun olan öğrenciler adına üniversite birincisi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kübra Soylu bir konuşma yaptı.      

Kübra Soylu yapmış olduğu açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi; Bir Üniversiteyi ayakta tutan akademik özgürlüğü korumayı, eleştirel bilgi üretmeyi demokratik ve çoğulcu değerlerle şekillenen özgür tartışma ortamları yaratmaya yönelik sürekli çabalardır diye düşünüyorum.     

Ne zaman biter diye düşündüğümüz okulumuzdan mezun olduk. Ve işte gidiyoruz…Geleceğin rol modeli olan bizleri yetiştiren hocalarımızı teşekkür ederim.        

Sizlerin her şeye rağmen nedenli fedakar ve karşılıksız olarak bizlere emek verdiğinizi gayet iyi biliyoruz. Diyerek devam eden Soylu anne ve babasına kendisine verdikleri destek ve emeklerden ötürü teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.        

Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın konuşma yapmak için kürsü de yerini aldı. Konuşmasına üniversite ile ilgili planlarından bahseden Dalgın açıklamasının devamında; Öğrencilerimize sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, yaşadıkları çevreye milli ve manevi değerlerine karşı duyarlı olmayı öğütledik. Mezunlarımızın bu değerlere sahip olarak üniversitemizden ayrılmaları mutluluğumuz oldu. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Hepsi büyük zorluklarla elde edilir. Siz değerli öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Dedi.Ardından Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya yapmış olduğu açıklamada; Kıymetli Gençler Üniversite eğitimi akademik eğitim nitel açıdan önemlidir. Nicel açıdan bakıldığında ise 4 yıl gibi bir süreyi geride bıraktınız. Umarım bu geçirdiğiniz 4 yıl dopdolu geçmiştir. Bir kısmınız bugün Sinoptan ayrılacaksınız inşallah Sinoptan güzel anılar ile ayrılır ve gittiğiniz yerlerde Sinopun turizm elçisi olursunuz.            

Sinopun tanıtımına yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür eder mezuniyetinizin hayırlı olmasını dilerim. Dedi.Protokol konuşmalarının ardından Sinop Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans birincileri Mezuniyet Kütüğüne Plakalarını çaktı. Ardından yapılan yemin töreni izleyenlerin beğenisini topladılar.     Sinop Üniversitesi fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.        

Coşkulu törenin ardından  mezun olan öğrencilerin kep attı.       

Tören sonunda ayrılık vakti geldiğinde öğrenciler vedalaşırken gözyaşlarına boğuldular.

Editör: TE Bilisim