Program Eski Başkan Hakkı Bafralı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından kongre Kur’an tedariki, faaliyet raporlanın okunması, yeni denetim ve yönetim kurullarının seçimi, dilek ve temenniler ve kapanış şeklinde yapıldı.

SİMDER üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşen toplantı da, yönetim kurulu tarafından tek aday olarak belirlenen gazetemiz imtiyaz sahibi Osman Aksu başkan olarak seçildi.

Sinop İmam Hatipliler Derneğinin yeni başkanı Osman Aksu yaptığı konuşmada, “Sevgili imam hatipli arkadaşlarım değerli basın mensupları ve SİMDER üyeleri, dava arkadaşlarım; hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz. Şahsıma gösterilmiş olan teveccüh beni ağır bir sorumluluğu bundan sonra üstlenmekle karşı karşıya bıraktı. Allah bu sorumluluğun gereğini gerektiği gibi yapabilme kudretini bize nasip eylesin, mahcup eylemesin. 1974 yılında ilk açılışından bu güne kadar Sinop İmam Hatip Okulu mensubu olmaktan her zaman gurur duymuşumdur ve sizler gibi bir arkadaş grubunun içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. SİMDER’in bugünkü olağan kongresine kadar gelmesinde, bizlere önderlik yapan başkanlık yapan Nihat Kahveci, Yüksel Sandalcı Murat Özmen ve Hakkı Bafralı’ya özellikle sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımın desteği ile almış olduğum bu görevi şuan ki konumundan çok daha  iyi yerlere getirebilmek için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm arkadaşlarımdan birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını özellikle istiyorum. Kongreler demokrasimizin olmazsa olmazlarından en önemli unsurudur ancak her kongre sonunda bazen küskünlükler dargınlıklar ve hatta bölünmeler olmaktadır, Ancak sizler yönetim kurulu üyelerimizle yapılan toplantılar sayesinde tek aday konusunda anlaşılmış ve daha seçime bile gerek görülmeden birlik ve beraberliğimizin ilk adımı atılmıştır özellikle bu konuda emeği geçen tüm üyelerimize teşekkürler ediyorum . Sağ olun var olun hepimize hayırlı olsun Allah utandırmasın.” dedi.

Sinop imam hatipliler derneğinin 4. Olağan Genel Kurulu Yönetim Listesi ise şu şekilde belirlendi:

Yönetim Kurulu (Asil): Osman Aksu, Hakkı Bafralı, İsmail Aksoy, Metin Doğan, Mustafa Çilesiz, Yüksel Sandalcı, Ramazan Demirsöz.

Yönetim Kurulu (Yedek): Yaşar Sönmez, İbrahim Koca, Yavuz Çavdar, Hüseyin Konukçu, Fatih Özcan, Yaşar Ali Yıldız, Kamil Talha Can.

Denetim Kurulu (Asil): Murat Özmen, Necmi Can, Harun Köksalan.

Denetim Kurulu (Yedek): Erhan Karacan, Fikret Başoğlu, Barış Tosun.

 

Editör: TE Bilisim