Yazın habercisi, baharın müjdeleyicisi olan leylekler yavaş yavaş yuvalarında görünmeye başladı. Yuvalarını genelde elektrik direklerinin üstüne yapan leylekler, çevredeki insanlarda büyük bir hayranlık bırakıyor.Genellikle Sinop merkezi tercih etmeyen leylekler, genelde Boyabat, Durağan ‘a göç ederlerdi.

Şimdilerde ise Sinop’ta Abalı Köyü’ndeki Abalı İlköğretim Okulu’nun önünde mesken tutan leylekler köylülerin ilgi odağı oldu. Uzun zamandan sonra köylerinde yeniden leylekleri gören vatandaşlar, bu görüntünün kendilerini mutlu ettiğini söylediler. 

Leyleklerin zamanında geldiğini söyleyen vatandaşlar aslında bu hayvanlar buralara pek gelmezlerdi genelde Boyabat ve köylerini seçerlerdi ya yollarını şaşırdılar ya da mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıktan dolayı burayı mesken tuttular dediler.

Çok eski yıllarda her yıl leylekler bu mevsimde gelirlerdi. Burada yavruları olur, çoğalır ve sonbaharda giderlerdi uzunca bir sürenin ardından tekrar geldiler. Her yıl ilkbaharı ve yazın büyük bir bölümünü burada geçirirler. Onlara o kadar çok alışmıştık ki, gelme vakitleri yaklaştığından yuvalarına bakmaya başlıyoruz. Geldiklerinde de farklı bir duyguya kapılıyor, mutlu oluyoruz inşallah köylerimize bolluk ve bereket getiriler. Dediler.

Kaynak: Esra Aksu

Editör: TE Bilisim