Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yaz okulu programına başlandı.

 Yaz okulu programı olmayan Üniversitelerde  öğrencilerin kaldıkları dersleri seneye alttan vermeleri gerekmekte  ve aynı zamanda dersleri  geçemedikleri taktirde de dönemleri uzamış olmakta.

Sinop’ta sadece İlahiyat Fakültesine tanınan bu avantaj öğrencilerin kaldıkları dersleri yaz okulunda telafi etmelerini sağlıyor.

Bu konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr Nihat Dalgın; Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yaz okulu programı başlattık. İlahiyat fakültesinin temel derslerinin başında Kuran-ı Kerim ve Arapça gelmekte. Daha kaliteli öğrenci yetiştirmek için bu dersleri ön koşullu hale getirdik. Belki bu Türkiye de ilktir. Örneğin kuran 1 dersini geçemeyen dersini geçemeyen Kuran 2 dersini alamayacak, Arapça 1 dersini geçemeyen Arapça 2 dersini alamayacak. Bu daha kaliteli öğrenci yetiştirmemizi sağlayacak. Ben İlahiyat Fakültesinin kuruluşunda geçmiş tecrübelerimizdende h ön koşullu ders yapmamız halinde ancak gençleri daha iyi bu derslerden yetiştireceğimizi düşündüm. Bunun doğal sonucu olarak Kuran 1- 2 Arapça 1-2 derslerimiz görüldü.

Gençlerimiz iyi yetişsin derken sene kayıplarının olmamasını düşündük bunu yaz okulu açarak sağlayabilirdik. Biz İlahiyata has olmak üzere seneto’dan bu derslerden yaz okulu açılmasını sağladık. Bu sayede öğrencilerimiz başaramadıkları derslerden yaz okulunda başarmasını onlara sunduk Dolayısıyla öğrencilerimizin çoğunluğu şuan yaz okulunda. Hocalarımız sağolsunlar yaz tatillerinden keserek bu dersleri vermeyi kabul ettiler. 11 Temmuzda başlayıp 5 hafta içerisinde yoğunlaştırılmış bir şekilde devam ettireceğiz.

Kaynak : Nuran Keskin

Editör: TE Bilisim