Sinop Üniversitesi Meslek yüksek okulu Çevre Sağlığı programı öğrencilerinden sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında Sinoplu vatandaşlara moral ve motivasyon vermek  ve şehitleri anmak için Uğur Mumcu meydanında toplandılar.       

Açılış konuşmasını Yapan Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ayşe Peksoy; Millet olarak her koşulda birlik ve beraberliği sağlayan ülkeler ayakta kalır unutmayınız ki savaşın iyisi, barışın kötüsü olmaz buna istinaden çevre sağlığı programı öğrencileri olarak bu duruma farkındalık yaratmak, bu vatanın hepimize ait olduğunu, bayrağımızın bir dinimizin bir olduğunu bilincine vardırmak ve siz değerli Sinop halkına moral vermek için sizlere karanfil dağıtmayı amaçladık umarız bu projemiz insanlarımızda bir farkındalık yaratır ve ülkemizde bu karafiller gibi renk saçar. Çünkü barış hükümlerin en güzelidir ve gün beraberlik günüdür bugün dedi.              

Peksoy Konuşmasının devamında; Bugün burada şehitlerimizi anmak için toplandık ülkemizde son bir yılda 575 tane şehit verdiğimiz için ve sivil vatandaşlarımızı da şehit verdiğimiz için bugün burada onları anmak için toplandık ve karanfil dağıtacağız her karanfilin üzerinde bir şehit ismi yazıyor dedi.   

Üniversiteli gençler katılan davetlilere karanfil ve gençliğe hitabe dağıtarak örnek bir davranış sergilemiş oldular.Katılan vatandaşlar ise yapmış oldukları açıklamada; Çok duygulandıran bir davranış bu zamanda böyle gençlerin olması bizleri mutlu etti, keşke tüm gençler bu kadar duyarlı olsa ve vatana milletimize sahip çıksa dedi.     

Yapmış olduğu açıklamada; Son zamanlarda canımızı yakan şehit haberleri, gittikçe artan bombalı saldırılar yüreğimizi dağlamakta.      

Bir millet olarak birlik ve beraberlik olmamızın sebebi ise, birlik ve beraberlik olmayan yerde ülke bütünlüğü sağlanamaz. Her zaman bölünmeye hazır topluluklar çıkar.

Editör: TE Bilisim