Hale Oğuz konuşmasında” 20 yıllık emeğimiz Eski Valimiz Yasemin Özata Çetinkaya ve Belediye Başkanımızın imzası ile en son sulak alan komisyonunda kayboldu gitti elimizden. Minicik bir bölüm sulak alan sayıldı ve her türlü tehdit de açıldı bu alan. Birçok sorun çıkıyor karşımıza bunlardan bir tanesi imar planı. Yeni bir imar planı yapıldı ne hikmetse encümen odasında tutuldu ve tapusu olanlar izinle  girip görebildi. Bizde edindiğimiz bilgilere göre çevre dostları derneği olarak endişelerimizi ve itirazlarımız yazılı olarak Belediye’ye bildirdik. Dernek olarak şehrin yaşanabilir çağdaş bir şehir, ekolojik temelli olmasını istediğimiz için itirazlarımızı yaptık. Hep birlikte bir araya gelerek doğruyu ve nasıl bir yöntem uygulayacağımıza karar vermeliyiz düşündük ve bu paneli düzenledik. Bugün burada çok değerli arkadaşlarımız var bunlar; Modaretör Akın Atauz Şehir ve Bölge Plancısı, Şehir ve Bölge Plancısı ve aynı zamanda kamu yönetimi doktoru Ümit Özcan, Gazi Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Doktor Aziz Konukman, Şehir ve Bölge Plancısı Erkan Uçkun, Şehir ve Bölge Plancısı Oya Asak arkadaşlarımız bugün burada sizlerle birlikte merak edilen konuları paylaşacak ve sizlerde önemli konularla ilgili sorularınız yöneltebileceksiniz.” Dedi.

Şehir ve Bölge Plancısı ve aynı zamanda kamu yönetimi doktoru Ümit Özcan imar planı nasıl bir şeydir, neden yapılır, yapılmasından ne tür yararlar umulur ama iyi kullanılmazsa da nasıl sorunlar ortaya çıkabilir sorularına cevap verecek konulara değindi.

Şehir ve Bölge Plancısı Erkan Uçkun konuşmasında, daha önce burada bir imar planı yapmış ve buranın planlaması ile ilgili çalışmış, uygulamalarının olumlu ya da olumsuz sonuçlarını görmüş olduğunu hatta  Sinop’u iyi tanıyan biri olduğunu anlattı.

Sinop’ta yaşayan ve 20 yıldır belediyede çalışan Şehir ve Bölge Plancısı Oya Asak ve Gazi Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Doktor Aziz Konukman’da imar planı ile ilgili gördüğü sorunları söyledi.

 

Konuşmacılar genelden özele doğru 10’ar dakikalık konuşma yaptıktan sonra bir saat boyunca konuklardan merak edilen soruları aldılar ve daha sonra sorulan sorulara cevap verdiler.

Editör: TE Bilisim