Sinoplu vatandaşların  FETÖnün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

15 Temmuz FETÖnün darbe girişimi sonrası her yerde olduğu gibi Sinop’ta da halk demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce vatandaş, Cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıkıyorlar.

Darbe Girişimine karşı halkı yalnız bırakmayan Sinop Valisi Kemal Cirit ; ‘’Sevgili Sinoplular demokrasi nöbetimizin 25. Gününde de sizlerle birlikteyiz. Bu akşam kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğimiz, Atatürk devle hastanesi  sağlıkçı ve çalışanları bizim aramızda, onun için kendilerine teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz. Pazar akşamı demokrasi mitinglerinin taçlandırma şölenini Sinop büyük bir başarıyla tamamladı. Çarşamba gününe kadar yine sizlerle birlikte bu meydanlarda olacağız. Her zaman konuştuğunuz gibi sizler iradesine sahip çıkan milletlerin evlatlarısınız. Kamu yöneticileri, siyaset kurumunun temsilcileri bu ülke yönetimini en iyi şekilde yaparken sizlerin duruşu onların en büyük mekanizması olarak karşımızda, onun için sizlerin bu meydanlarda olmasını bizler önemsemekteyiz. Sizler sizi yönetenlere cesaret vermektesiniz, görmektesiniz, basından okumaktasınız, sosyal medyadan takip etmektesiniz. Bu örgüt öyle bir örgüt ki kendisine mensubiyet atledenleri adeta efsunlayarak akıllarını kiraya almış durumda. Sağlıklı bir karar mekanizmasını onlardan beklemek mümkün değil, bu gün Türkiye de darbe yapamayacaklarını anladıkları için Türkiyeyi nasıl sıkıştırırız diye bir çok üst aklın bulunduğu ülkelerde Türkiye aleyhine çalışmalar üretmekteler. Siz buna izin vermediniz, türk milleti buna izin vermedi.

Ben bu akşam burada olan, olamayıp da yürekleri burda olan bütün milletimizi tek tek tebrik diyorum. Size destek olan bütün sivil örgütlerimizi tebrik ediyorum. Geceniz kutlu olsun, demokrasi yürüyüşünüz kutlu olsun.

Kaynak : Nuran Keskin

Editör: TE Bilisim