Edinilen bilgilere göre; Sinop samsun karayolunda Sinop istikametine ilerlemekte olan 57 KK 558 plakalı Tofaş marka otomobil, karşısına çıkan ve arka stop lambaları yanmayan traktörü fark edince firene aniden bastı. Ancak aracını durduramayan sürücü takla attı ve aracı yan yattı. Hasta ziyaretinden dönerken, traktörün lambalarının yanmadığını söyleyen otomobil sürücüsü yol ortasında direksiyon hâkimiyetini sağlayamayarak önce bariyerlere sürüklendiğini ardından yan yatarak durabildiğini iddia etti.

Olay yerinde kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen traktör sürücüsü ise olay yerini terk etmeyerek ve trafik ekiplerini bekledi.

57cc… plakalı Traktör sürücüsü ise ışıklarının yandığını ancak kaza yapan sürücünün çok hızlı geldiğini ve aracın kontrolünü sağlayamayarak kaza yaptığını iddia etti.

Olay yerine gelen trafik ekipleri ise önce diğer araçların güvenliği için yol güzergâhını işaretleyerek  yol güvenliğini sağladı. Ardından sürücülerin ayrı ayrı alkol kontrollerini yaptı. Daha sonra olay yerini araçtan fırlayan otomobil parçalarından temizledi.

Olay yerine jandarma ekiplerinin de gelmesi ile kazalı araçlar olay yerinden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim