Sinop’ta 16 Kasım’dan itibaren başlayan sağanak yağış ve ilin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı su baskınları ve heyelanların yaşanmasına neden olmuştu. Sinop-Ayancık karayolunda Genze mevkiinde oluşan heyelanın ardından yol ulaşıma kapanmıştı. Karayolları ekipleri bölgede heyelanın devam etmesi nedeniyle yol açma çalışmalarını kontrollü sürdürüyor. Heyelan üstünden haftalar geçmesine rağmen devam ettiği için Karayolları çalışmalara başlayamadı. BugünSinop Valisi Hasan İpek,Sinop AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Ayancık Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün heyelan bölgesini ziyaret etti.

Heyelan bölgesini inceleyen Sinop Valisi Hasan İpek yaptığı açıklamada, ”Çok büyük bir heyelan var tabi. Buranın temizlenmesi ve durması çok ciddi zaman alacağına benziyor. Karayolları Bölge Müdürümüz ve ekibi birkaç alternatifli çalışmalar yaptılar. Bu çalışmaların hangisinin daha uygun olduğunu görmek için araziyi yerinde incelemeye geldik. Şimdi bu çalışmamızdan sonra nasıl bir çözüm bulacağız bunu sizlerle de paylaşırız. Şimdi sadece bir inceleme yapıyoruz. Bugüne kadar teknik olarak yapılan çalışmaların birkaç alternatifi var o alternatiflerden hangisinin araziye uygun olduğunuda bugün burada beraberce görmüş olacağız. Amacımız bu.” dedi.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ise, “Şuanda bir inceleme yapıyoruz. Biz burayla ilgili 2-3 alternatifli bir çalışma yaptık. Tabi buranın bir an önce bitirilmesinin yöre içinde önemli olduğunu biliyoruz. Bunun için bir çalışma yaptık. Bu alternatifleri değerlendirip tekrar bilgilendirme yaparız. Şuanda burada 300 bin metreküplük bir heyelan hareketi var. Büyük bir heyelan. Bununla ilgili çalışmamızı yapıp sizleri bilgilendireceğiz.”diye belirtti.

Ziyaretlerde Vali İpek’e eşlik eden Nazım Maviş yaptığı konuşmada, “Bugün hem Valimiz hem Bölge Müdürümüz hem de Bölge Müdürlüğümüzün teknik ekipleri ile beraber yerinde görmek ondan sonra çözüm önerilerini üretmek amacıyla buradayız. İnşallah Valiliğimiz Bölge Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız en kısa ve en süratli şekilde çözüm üretmeye çalışacak. Fakat şunu ifade etmek lazım zor bir kısım zor bir coğrafya büyük bir heyelan. Dolayısıyla belki bir miktar vatandaşlarımızdan sabır ve tahammül bekleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte daha kalıcı çözümler üretebilmek için.” diye belirtti.

Yapılan incelemeleri ardından ekip heyelan bölgesinden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim