Siyer-i Nebi Yarışmasına Sinop'tan 1000 öğrenci başvuru yapmış ve 1600 kitap öğrenciler tarafından alındığı öğrenildi.Yarışma başvurularının 4 aralığa devam edeceği, sınavın 17 aralık cumartesi günü saat 11:00’da yapılacağı öğrenildi. Sınavda birinci olan gence 4 tam altın, ikinci olan gence 3 tam altın ve üçüncü olan gence de 2 tam altın hediye edileceği bildirildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışmasının soruları ortaokul öğrencileri için, Türkçe tercümesini Mustafa Nuhoğlu’nun yaptığı “Peygamberimizin Hayatı” isimli kitaptan, lise öğrencileri için de Mustafa Soykök’ün “İnsanlığın Saadeti İçin Hz.Muhammed (sas)” isimli kitaptan hazırlanacağı öğrenildi.

Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce genç öğrencinin, insanlık için eşsiz bir örnek olan Peygamber Efendimiz’i (sav) daha da yakından tanıma fırsatı bulabileceği kaydedildi. Bu yarışmanın en güzel hediyesi Kutlu Nebi’nin karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacak. Yarışmanın organizasyonunda görev alacak olan gönüllüler için de en güzel mükâfat, böyle bir hayra vesile olabilmektir.

 

1-Siyer-i Nebi Yarışmasının Şartları Nelerdir?

Başvuru Koşulları

Siyer-i Nebi Yarışmasına sadece örgün eğitim ve açıktan eğitim gören üst yaş sınırı 19 olan, her sınıftaki Ortaokul ve Lise Öğrencisi erkek ve bayanlar katılabilir.

Başvuru İşlemleri

Siyer-i Nebi Yarışmasına girmek isteyen öğrenciler Kayıt Tarihleri arasında www.efendimizinizinde.com adresine girerek başvurularını yapabilirler.

Öğrenciler başvurularını, Kayıt Tarihinin son günü 4 Aralık saat 23:59 a kadar yapabileceklerdir.

Başvurular sadece elektronik ortamdan yapabileceklerdir.

Elektronik ortamda başvuru yapıldıktan sonra ekleme / değişiklik / düzeltme yapılamaz. Bundan dolayı yaşanabilecek her türlü sıkıntıda Şube Yöneticilerimizle ile irtibata geçilmelidir.

 

Başvuru Formu

İnternet üzerinden Başvuru Formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması adayın sorumluluğundadır. Kimlikle ilgili bilgi alanlarına, adayın nüfus cüzdanında yer alan bilgiler değiştirilmeden, kısaltma yapılmadan yazılacaktır. Siyer-i Nebi Başvuru Formundaki bilgilerin gerçeğe uygun olmasından öğrenci sorumludur. Başvuru formu yanlış dolduran öğrenciler Şubemiz ile irtibata geçerek ekleme / düzeltme / değişiklik işlemlerini Kayıt Tarihleri arasında yapmalıdırlar. Kayıt tarihleri dışında ekleme / düzeltme / değişiklik işlemleri yapılmayacaktır. Aksi takdirde eksik veya yanlış bilgilerden öğrencilerin yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, yazdığı bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz. Yanlış bilgi verildiğinin tespiti hâlinde, adayların sınav sonuçlarına ilişkin bütün hakları geçersiz sayılır.

 

2. Genel Bilgiler

 

Siyer-i Nebi Yarışması başvuruları sadece www.efendimizinizinde.com adresinden yapılacaktır.. Siyer-i Nebi Ortaokul

Yarışma soruları Mustafa NUHOGLU tercümesi Hz. Muhammed'in Hayatı isimli kitabından hazırlanacaktır.

 Siyer-i Nebi Lise Yarışma soruları Mustafa SOYKÖK Beyin İnsanlığın Saadeti İçin Hz.Muhammed(sas) isimli kitabından hazırlanacaktır.

Siyer-i Nebi Yarışması 90 Soru ve 120 dakika olacaktır.

Siyer-i Nebi Yarışması Sınav Giriş Belgelerini bulunduğunuz ilin Anadolu Gençlik Derneği Şubesinden, sınavdan 1 hafta önce verilecektir.

Yarışma “Erkekler” ve “Bayanlar” olarak ayrı ayrı sınıflarda tertip edilecektir.

Siyer-i Nebi Sınavının yapılacağı sınıflar 20 kişilik olacak şekilde ayarlanmıştır.

Başvuru yapan öğrenciler beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir öğrencinin beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Sınava girme hakkı olmadığı hâlde sınava girip yüksek puan almak, ödül alma hakkını doğurmaz.

Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin puanları eşit olması durumunda, sıralamada ay/gün/ yıl olarak yaşı küçük olan yarışmacının puanı dikkate alınacaktır.

Öğrenciler 31 Aralık 2016 tarihinde www.efendimizinizinde.com adresinden Sonuç Açıklama Sistemine girerek TC Kimlik Numaraları ile Sınav Sonuçlarını öğrenebileceklerdir. 

Editör: TE Bilisim