Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yayımlanan bilgilendirmede, “Tanısı erken konulabilen, dolayısıyla tedavi şansı daha yüksek olan ve toplumda en sık görülen kanserler arasında kadınlarda meme ve rahim ağzı, erkek ve kadınlarda ise bağırsak kanseri geliyor. Sağlıklı kişilerde belirli aralıklarla yapılacak olan kanser taramalarıyla (muayene ve tetkiklerle), kansere yol açan etmenlerin ve kanserin erken dönemde fark edilmesi mümkündür. Kanser konusundaki temel hedefimiz, toplumda farkındalığı sağlayarak toplum bilincinin oluşmasına katkıda bulunmaktır. Kanserle mücadele konusunda KETEM’lerin (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri) taramalara ve eğitimlere aralıksız devem etmesi verimlilikleri arttırmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün, her konuda desteğiyle KETEM’de Toplum Tabanlı Taramalar ücretsiz olarak yapılmaktadır.

KETEM’lerimizde ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır!’ prensibiyle 40-69 yaş kadınlara Meme Kanseri Taraması, 50-70 yaş kadın ve erkeklere Kolorektal (Kalın Bağırsak) Kanseri Taraması ve 30-65 yaş kadınlara Rahim Ağzı Kanseri (HPV-DNA) Taraması yapılmaktadır ve aynı zamanda Sigarayı Bıraktırma Destek Tedavisi Programı danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak verilmektedir.

Sinop ilimizde de KETEM Birimimiz Ada Mahallesi Ali Ökten Sokak no:2 Sağlık Lojmanları 1. Kat adresinde hizmet vermektedir.” denildi.

Editör: TE Bilisim