Sinop Dernekleri Federasyonu ve Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Maltepe Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Sıcak Ayaklar’ kampanyası kapsamında vatandaşların yardımıyla Sinop’un 3 ilçe ve 10 okulunda ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı dağıtılacak.

Kampanyayla ilgili bilgi veren SİNDEF Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Yıldırım, “Bu projedeki amacımız, Sinop’ta yaşayan ilkokul ve ortaokulda okuyan öksüz ve yetimler başta olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek. İlk başta buna 3 ilçe ve 10 okul tespitiyle başladık. Bu tespiti de o ilçelerde bulunan kaymakamlıklardaki sosyal yardımlaşma vakıflarından bilgi alarak, onların tespit ettiği öğrencilere bu yardımlar yapılacak. İlk etapta bu projeyi üç ilçemiz 10 okul ile başladık. Ama niyetimiz her yıl geleneksel hale getirip, diğer ilçelerimizde de uygulamak. Proje sonunda projelerin uygulandığı okulların isimleri açıklanacak. Bizler İstanbul’da yaşayan Sinoplu gençler olarak sadece İstanbul’daki hemşerilerimizle değil, Sinop’un geleceği olan, Sinop’ta yetişecek genç kardeşlerimize ve özellikle ihtiyaç sahibi gençlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bu bizim en asil görevimiz. Bunu noktada da elimizden geldiğince Sinoplu gençlerimizin ama daha da önemlisi genç kardeşlerimizin, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanındayız. Daha önce bildiğiniz üzere, birçok Sinop’ta yaşayan ihtiyaç sahiplerine burs verdik. Ve daha önce ayakkabı kampanyası yapmıştık Sinop’ta. Manisa Soma’daki kömür faciasında vefat edenlerin aileleriyle ilgili de bir çalışmamız olmuştu. Şehit ailelerine de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. ‘Bugünün çocukları, Sinop’un geleceği’ diyerek, sevgili hemşerilerimizi bu projeye destek olmalarını, bu kıvılcımın tüm Sinop’u sarmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, yardımda bulunmak isteyenlerin bir çift ayakkabı bedeli olan 50 lirayı Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Maltepe Şubesi hesabı adına bulunan İBAN TR51 0006 2000 7190 0006 2987 83 nolu hesaba yatırabileceklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim