Sinop’taki fotoğrafçılardan Sinan Ergen, çipli kimlik kartı için başvuruların 1 Ocak 2017 tarihinde başladığını başladığı belirtti.

Başvuruların en çok kendi sektörlerine yaradığına işaret eden Ergen, "Uzun zamandan beri bugünü bekliyorduk. Çünkü sektörün çok ciddi sıkıntıları var. İnşallah bu sıkıntıları biyometrik fotoğraf çekerek aşmayı istiyoruz. Çok şükür şu anda yoğun ilgi var. İlerleyen süreçte bu yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz." dedi.

Ergen, biyometrik fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların işlerini çok kısa sürede halletmeye çalıştıklarını ifade ederek, "5 dakika içinde biyometrik fotoğrafı vatandaşa teslim ediyoruz. En az 4 tane çekip kişiye teslim ediyoruz." diye konuştu.

Daha önce ehliyet için de fotoğraf çektiklerini dile getiren Ergen, hem ehliyet hem de çipli kimlik kartı başvurularının sektörün işlerinin açılmasını sağladığını kaydetti.

Fotoğrafçı Sinan Ergen, "Şu an itibarıyla yoğunluk istediğimiz gibi. Biz bu yoğunluktan çok memnunuz. Uzun süre bu yoğunluğun süreceğini tahmin ediyoruz. Daha önceki zamanlarda günde 15-20 fotoğraf çekiyorsak bugün bu sayı 50-60'a çıktı." dedi.

Editör: TE Bilisim