İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı başkanlığında birçok STK katılımıyla düzenlenen ''Halep'e Yol Açın'' kampanyası kapsamında temin edilen tırlar Halep'e gitmek üzere Sinop'tan yola çıktı. Düzenlenen törene Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın, İHH Sinop Temsilcileri Başkanı Cemalettin Koca, STK yöneticileri ve üyeleri hazır bulundu.

Programda konuşan Vali İpek, “İHH Sinop Şubesinin çok değerli Başkanı, çok değerli mesai arkadaşlarım, Rektörüm, İl Genel Meclisi Başkanım ve diğer mesai arkadaşlarım bugün Cenab-ı Allah’ın bu rahmetinin altında Sinop’ta güzel kar yağışının altında hayırlı bir hizmet yapmanın guru içerisindeyiz. Suriye’de bildiğiniz gibi çok ciddi problemler yaşanıyor ve Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye’deki vatandaşlarımızın, Suriye’deki insanların, kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve onlara her türlü destek olmak için varız, hem devlet olarak varız hem millet olarak varız. İşte Sinop’tan gönderdiğimiz bu yardımlarda millet olarak oradaki insanların nasıl yanında olduğumuzu göstermenin bir nişanesidir.

Canımızla ordayız, kanımızla ordayız, malımızla ordayız, dualarımızla ordayız, inşallah problemler Suriye’de de biter, Irak’ta da biter, tüm İslam dünyasında da biter, ve bizlerde huzura kavuşuruz. Ama şunu da çok açık ve net bilmek gerekir ki bizi huzura kavuşturmamak için çalışan çabalayan bir çok kişiler, kuruluşlar, ülkeler ve uluslar arası üst akıllar var. Bu üst akıllarla da inşallah Cenab-ı Allah’ın yardımıyla canımızla kanımızla mücadele edeceğiz ve sonunda başarılı olacağız.

Bu Sinop’un Suriyeli kardeşlerimize gönderdiği yardım bir  iane değildir, bir kardeş payıdır. Soframızdan artırdığımız birkaç lokmayı paylaşmak için bu yardımı Sinop’tan gönderiyoruz. Bu yönde emeği geçen başta İHH başkanı ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve üyelerine ve bu konuda çaba sarf eden çok sevgili İmam Hatip öğrencilerimize çok teşekkür ediyor hepsinin hayırlarının kabul olmasını diliyorum, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.” dedi.

İHH Başkanı Cemalettin Koca konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Halep'e yardım kampanyasını organize eden sivil toplum kuruluşlarımız adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün burada Halepli kardeşlerimiz için kardeşlik ruhuyla bir araya geldik.

Suriyeli kardeşlerimizle aramızda sınırların çok daha ötesine giden gönül köprüleri var. Bu zor günlerde, aynı coğrafyayı, aynı inanç ve kültürel paylaşan kardeşlerimize el uzatmanın insani görevimiz ve inancımızın gereği bilinciyle mazlum Suriye halkına yardım etmek üzere Türkiye genelinde başlatılan Halep'e yardım kampanyasına Sinop'ta bulunan Sivil Toplum Kurulaşanımızdan insan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Memur Sen'in önderliğinde; Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Birlik Vakfı, Cihannüma Dayanışma ve işbirliği Platformu Derneği, Ensar Vakfı, ilim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Sinop İmam Hatipliler Derneği (SiMDER) olarak yaklaşık bir ay önce İlimiz ve İlçelerimizde bir yardım kampanyası düzenlenmiştir. Yardım kampanyası ile toplanan nakdi yardımlarla dört tır un, ayrıca bir tır da un, kuru bakliyat ve battaniye olmak üzere toplam beş tır malzeme bu gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İlimizden hareket edecektir. Hz. Peygamber'in ‘Mürninler kardeştir. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ Hadisi şerifini şiar edinen ve hassasiyet gösteren kadirşinas halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun.

5 yıldır süren savaşta 600 bin masum insan katledildi. 12 milyon Suriyeli evlerini, yurtlarını terk etti. Ülkemiz, 5 milyon insanın başka ülkelere sığınmasına neden olan savaşta, komşularının yaşadığı bu büyük drama kayıtsız kalmadı. Bugün üç milyon Suriyeli kardeşimize ensar bilinciyle kapımızı, yurdumuzu, evlerimizi ve gönüllerimizi açtık. Onların evleri, şehirleri yıkıldı. Bir kültür, bir nesil yok edildi. Yetmedi, kuşatma altında Halepli kardeşlerimiz açlığa mahkum edildi.

Halep'te insanlık ölürken, insanı ve insanlık onurunu yaşatmak için devlet ve millet olarak Halep'e yardım seferberliği başlatırken, aynı anda Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu irade ile Halep'te ateşkes sağlandı. Bu sayede açılan insani koridor ile Halepli mazlumlar ölümden kurtulmuş, gördükleri zulüm sona ermiş oldu.” diye belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından 5 adet yardım tırı okunan duaların ardından Halep'e uğurlandı.

 

Editör: TE Bilisim