Sinop Valisi Hasan İpek, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kapsamında Sinop'ta yayın yapan yerel gazeteler ile radyolar ve diğer basın kuruluşlarının imtiyaz sahipleri, yazı işleri müdürleri ve ajans muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi.  İl Özel İdaresi Lokalinde gerçekleştirilen programa İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Gürsu, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, ve yerelde görev yapan basın mensupları katıldı.

Program Cemiyet Başkanlarının kutlama programlarıyla başladı. Ardından gazetecilerin gününü kutlayan Vali ipek yaptığı konuşmada, “Bugün malumunuz 10 Ocak. 10 Ocakta bizim için önemli iki gün var. Bir tanesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü diğeri de İdareciler günü. Bugün Sinop'taki basın mensubu arkadaşlarımızla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle birlikte olmak istedik.

Sinop'taki gazetecilerin ne kadar duyarlı olduğunu ülkenin huzur ve güvenliği için ne kadar önemli faaliyet yaptığını Kurban Bayramı sırasında Durağan'da yaşanan olaylar sırasında gördüm. Bütün Dünya Basını olayları tahrik etmek için, olayları kışkırtmak için olayı yanlış yönlendirirken Sinop basını gerçekten dik durdu ve olayın bir etnik çatışma olmadığını adi bir olay olduğunu tüm Türkiye'ye haykırdı. Bu duruşu sebebiyle Sinop basınına inanılmaz bir  güvenimiz arttı. Yine Sinop basını 4 aydır buradayım sorumluluk bilinci içerisinde ve gerçek gazetecilik, basın mensupluğu yaparak bugüne kadar ilimizde meydana gelen olumsuz olayları da olumlu olayları da dile getirdi. Biz bunlardan yapabileceğimiz dersleri çıkardık yapacağımız işleri yönlendirdik ve kendileriyle de sık sık görüşme fırsatı buluyoruz. Sinoplu bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Ülke bütünlüğünün söz konusu olduğu yerde her şeyin teferruat olduğunu bilen Sinoplu değerli kardeşlerimizle birlikte olmaktan da gerçekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen kahvaltının ardından Vali İpek gazetecilerle bir süre sohbet etti. Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim