Barış Karadeniz mesajında, “Basının, demokrasinin yaşatılmasında ve demokratik değerlerin güçlendirilmesinde en önemli ve vazgeçilmez unsurlardan birisi olduğundan hiç şüphe duymayan birisi olarak, yerel basınımızın da bu unsurun bel kemiği olduğuna inanıyorum.

Siz değerli gazetecilerimizin, Sinopluları bilgilendirmek, kamuoyu yaratmak ve demokrasinin olmazsa olmazlarını hayata geçirmek için zor şartlar altında çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Sizler, milletin vicdanı ve sesi olurken, Sinopluların gerçekleri öğrenme hakkı adına gerekirse bedel ödemekten korkmadan, mesleğinizin tüm sorumluluklarını ödünsüz yerine getiriyorsunuz.

Basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara, sansüre ve oto sansüre karşı direnerek, ekonomik imkansızlıklarla adeta savaşarak, Sinop’a, insanına, doğal zenginliklerine, kültürel değerlerine sahip çıkan haber ve yorumları kamuoyuna aktararak onurlu bir kamusal hizmet sunan siz değerli gazetecilerimize teşekkür etmek, gönül borcumuzdur.

Bu nedenle bu anlamlı günde Sinop Yerel Basınımızda çalışan sizleri, fikir emekçilerini, gazetenin okura ulaşmasında emeği geçen tüm çalışanları, gösterdikleri eşsiz gayretli mücadeleleri için yürekten teşekkür etmek istiyorum.

Değerli Basın Emekçisi;

En büyük sevdamız Sinop’un ihtiyaçlarını ortaya koyan, dile getiren, yorumlayan; kamuoyu oluşmasını sağlayan ve bilgilendiren siz değerli gazetecilerimizin, gazetecilik yaptığı için haklarının gasp edilmediği, işlerinden atılmadı, gözaltı ve tutuklamalara maruz kalmadığı bir Türkiye’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü ‘bayram’ olarak kutlayacağı günler diliyorum. Bu vesile ile sizlere bir kez daha yürekten teşekkür ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim