İnternet ve telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor. Hediye kazandınız, bedava tatil fırsatı, banka masraflarını geri alma, kredi kartı borcunu kapatma kısa mesajlarından sonra dolandırıcıların en yeni numarası TÜVTÜRK harç mesajı.

Olay 23.01.2017 tarihinde Erfelek Merkez yeni kent’te vatandaşın birine gelen mesajla ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre K.Ç. adında vatandaşa TÜVTÜRK adına gelen mesajda muayene harcı yatırmalarını söylediler. Dolandırıcıların avına yakalanan K.Ç. adında vatandaş olayı şöyle anlattı: “23.01.2017 günlerden pazartesi saat 17.00’de muayene TÜVTÜRK istasyonundan randevu almış bulunmaktayız, sonrasında  muayene istasyonuna gidiyoruz, harcı yatırıyoruz ve harcı yatırdıktan sonra telefonumuza sistemden bir  mesaj düşüyor  TÜVTÜRK  adına ve bu gelen mesajı okuduktan sonra diyor ki 20 TL  muayene harcı yatırın  ve arkadaşımızı gönderip muayene harcını yatırttırıyoruz PTT’ye.Daha sonra muayene istasyonuna tekrar gidiyoruz muayene istasyonuna bu ücretin ne olduğunu sorduğumuzda bizimle alakalı bir şey yoktur sizi dolandırmışlar diyor. Ondan sonra gidiyoruz tekrar PTT’ye oradaki memur Sinop ve Erfelek PTT’den 20 kişi daha aynı hesaba para yatırmış.Bu sizin mağduriyetiniz diyor ve kabul etmiyor.”dedi.

K.Ç. açıklamasının sonunda tüm Türkiye halkını uyardığını belirterek telefonlarına gelen her  mesajı dikkate almamaları ve araçlarını muayene istasyonlarına kendileri getirerek paralarını direk muhasebeye ödemeleri konusunda uyardı.

Hakan Çakır

Editör: TE Bilisim