Sinop’ta motosikletli kurye olarak çalışan Aykut Bostancıoğlu 6 Şubat günü mesai çıkışı, Gelincik Mahallesi’nde otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen henüz 22 yaşındaki motosiklet kuryesi Aykut Bostancıoğlu, doğum gününde hayatını kaybetti.

OMÜ Yoğun Bakım Ünitesi'nde beyin ölümü gerçekleşen gencin organları ailesi tarafından bağışlandı. Bu nedenle Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi'nde görevli Prof. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu tarafından yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonunda gencin iki böbreği başka hastalara nakledilmek üzere alındı.

Beyin ölümü gerçekleşen Bostancıoğlu’nun ağabeyi Aydın Bostancıoğlu da kardeşinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülü olduğunu ifade ederek, organlarının başkasına hayat vermesi, kendilerinin acısını bir nebze olsun rahatlatacağını kaydetti.

Doğum günü 10 Şubat olan Bostancıoğlu’nun cenazesi Cuma namazına müteakip Sinop'a bağlı Tıngıroğlu köyünde toprağa verildi.

Editör: TE Bilisim