Erken doğan veya riskli doğumlarla dünyaya gelen çocuklar Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde hayat buluyor.

     Sinop Kamu Hastanelerine bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde 2016 Mayıs ayında modernize edilerek açılışı yapılan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sinop merkez ve ilçelerinde de riskli doğumla dünyaya gelen bebeklerimize hayat vermeye devam ediyor.

Modernize edilerek açılışı yapılan Yoğun Bakım ünitesinde 2016 mayıs ayından bu yana 342 bebeğe hizmet verildi. Özellikle erken doğan veya solunum sıkıntısı yaşayan bebekler burada gözetim altında tutuluyor. Bunların yanı sıra şeker hastası annelerin bebekleri, beslenme anlamında sıkıntıya girebilecek bebekler de yenidoğan yoğun bakım ünitesinde doktorların ve hemşirelerin gözetimi altında tutularak tedavileri sürdürülüyor.

       Geçtiğimiz yıl, bin 500 gram olarak dünyaya gelen ‘Demirel bebek’ ailesini ve yakınlarını derinden üzmüştü. Daha sonra “Demirel Bebek Hayata Tutundu” haberiyle Sinopluların yüzünü güldürdü. Sadece Demirel bebek değil Sinop’ta riskli doğumlarla dünyaya gelen çocuklar burada hayat bulmaya devam ediyor.

      Fedakar sağlık çalışanlarının ve uzman doktorların 7 gün 24 saat nöbet tutarak Sinop’un geleceği olan çocuklarımızla yakından ilgilenmeleri ve verilen hizmet anneler ile anne adaylarının yüzünü güldürüyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan hastane yetkilileri; “Sinop Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde 8 adet son teknoloji yenidoğan küvözü ve ana salonda küvözlerin hijyeni için otomatik havalandırma sistemi mevcuttur. Zemin ve duvarlar antibakteriyel malzeme ile kaplanmış, mama mutfağı ve anne uyum odası dahil tüm odalarda havalandırma sistemi ile donatılmıştır.

      Tıbbi cihazların yanı sıra yoğun bakım ünitesinde 10 hemşire 24 saat esasına göre nöbet tutarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda çocuk doktorlarımız 7/24 çocukların sağlık durumlarını kontrol ederek tedavilere devam ediyor.”dedi.

Editör: TE Bilisim