Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mutlu Şehrin Çocuklarının Geleceği" isimli proje kapsamında oluşturulan "15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesi" düzenlenen törenle hizmete girdi.

    Sinop Valisi Hasan İpek, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu "15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesi"nin açılış törenine katıldı. 
    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan "15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesi" açılış töreni İl  Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'in açılış konuşmasını yapmasının ardından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Sahra Şensoy'un şiir yarışmasında dereceye giren şiirini okumasıyla devam etti.
    İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Mutlu Şehrin Çocuklarının Geleceği'' isimli proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sinop Üniversitesi ortaklığında çeşitli etkinlikler düzenlenerek, "Okuyarak Büyüyorum, Kendimi Geliştiriyorum'' etkinliği kapsamında yapılan kitap okuma yarışmasında ve Kütüphaneler Haftası sebebiyle düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından verildi.
    Dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından "15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesi"nin açılış kurdelesini İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile birlikte kesen Vali Hasan İpek, Kütüphanedeki kitapları inceleyerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.Vali İpek, Kütüphane açılışı için gittiği Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda  Müdür V. Mustafa Ali Korkmaz'a Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti.
    15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesinin açılış törenine Sinop Valisi Hasan İpek'in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Ermiş, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber:
İbrahim Aslan

Editör: TE Bilisim