Sinop’ta Doğal gaz Altyapı Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Sinop Doğal gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü Necmettin Erikçi şunları söyledi; “
Biz Akmercan Doğal gaz olarak 2015 yılında başladığımız altyapı çalışmalarında Sinop’ta bu sene 3. yılımız ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2015 yılında Gelincik Mahallesinde çalışmıştık. 2016 yılında ise Camikebir, Meydankapı, Kaleyazısı Mahallerinde çalıştık. Bu sene de Fatih Caddesi’nde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yakın zamanda ise İncedayı, Kefevi ve Ada mahallerinde çalışmalarımızın bir kısmı ile devam etmeyi planlıyoruz. 2017’nin Temmuz ayının ortası veya en geç sonuna doğru çalıştığımız tüm mahallerde gaz akışını sağlamayı planlıyoruz.2015 yılında bir kısmını tamamladığımız Gelincik Mahallesi’nde şuan yaklaşık 1500 dairenin kullanıma hazır gaz akışı sağlanmakta. Şuan bu dairelerden talep aldığımız 200 tane dairenin gaz akışını sağladık. Bir hafta içinde ise Gelincik Mahallesi’nin kalanına gaz akışını sağlayacağız.”dedi.

Sinop’un tamamının ise 2019 yılında tamamen bitebileceğini belirten Erikçi, tabiki Sinop’un tamamını 2019 yılından önce tamamlamayı isteriz, bu yüzden çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.Doğal gaz’ın Sinop’ta yaygın olarak kullanılmasını isteriz.Bu sayede Sinop için hava kirliliğini de az da olsa önlemiş olabiliriz.” dedi. 

Editör: TE Bilisim