Durağan Başağaç Köyünde yapımı tamamlanan Beton Santrali, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Durağanlıların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni, adeta miting havasında geçti.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’nun katılımıyla yapılan açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Milletvekili Maviş, toplam 1 Milyon 100 Bin TL’ye mal olan Beton Santralin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Özel İdaresine bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliğince kullanılacak olan beton santralin, saatte yaklaşık 70 metreküp kuru beton üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Maviş, bu sayede 2022 sezonunda hem uzun mesafede hem de köy içlerindeki kısa mesafelerde beton yolların süratle yapılacağını söyledi.

Maviş konuşmasında ayrıca projenin hayata geçmesine destek sunan Durağanlı iş insanlarına da teşekkürlerini sundu.

SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Protokol konuşmalarının ardından Başağaç Köyü Beton Santrali kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

Milletvekili Maviş ve Vali Karaömeroğlu daha sonra Durağan Özel İdare Şantiyesindeki Slaj Paketleme Makinesi ile Şehit Hüseyin Yanık İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulan Matematik Atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Maviş ve Karaömeroğlu son olarak restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Durakhan’da incelemelerde bulundular.

Editör: TE Bilisim