AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze’de balıkçı barınağının kapasitesinin artırılması ve mendireğin uzatılması için çalışmaların başladığını duyurdu. Maviş, projenin etüt çalışmaları için 6 Haziran 2022 tarihinde ihaleye çıkılacağını belirtti.

Gerze’de Balıkçı Barınağının kapasitesinin artırılması ve mendirek uzatma çalışmaları için ilk adım atıldı.

ANA MENDİREK 230 METRE UZATILIYOR

Etüt çalışmaları için 6 Haziran’da ihaleye çıkılacağını belirten Maviş, proje kapsamında Gerze sahilindeki ana mendireğin 230 metre uzatılacağını, tali mendirek üzerinde ise 210 metrelik rıhtım inşa edileceğini ifade etti.

İSKELEYE RIHTIM VE TAŞ TAHKİMATI YAPILACAK

Proje kapsamında mevcut iskelenin 200 metrelik bölümünde, bir tarafı taş tahkimat, bir tarafıysa rıhtım olmak üzere güçlendirme çalışmalarının yapılacağını belirten Maviş, ana mendireğin iç kısmında da 246 metrelik rıhtım inşa edileceğini söyledi.

SİNOP’TA DÜZENLENMESİ PLANLANAN FESTİVALE VALİLİK TARAFINDAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE RED KARARINA TEPKİ SİNOP’TA DÜZENLENMESİ PLANLANAN FESTİVALE VALİLİK TARAFINDAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE RED KARARINA TEPKİ

HURMA DİBİNE DALGAKIRAN

Çalışmalar kapsamında ayrıca Hurmadibi mevkisine dalgakıran yapılacağını belirten Maviş, böylece kıyıda yaşanan deniz tahribatının da önleneceğini ifade etti.

BALIKÇI BARINAĞININ KAPASİTESİ ARTACAK

Maviş, mendirekteki çalışmalarla birlikte, ilçedeki balıkçı barınağının kapasitesinin de önemli ölçüde artacağını kaydederek, projenin başta ilçedeki balıkçılar olmak üzere tüm Gerzelilere hayırlı olmasını diledi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA ÖZEL TEŞEKKÜR

Maviş açıklamasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na da özel teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:

“Geçen yıl Ayancık ilçemizde yaşanan sel felaketi sonrasında felaketin izlerinin silinebilmesi için bir aydan fazla gece gündüz, Ayancık başta olmak üzere Sinop'un her yerinde beraber mesai yaptığımız Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile Gerze ilçemizin de ihtiyaçlarının giderilmesi taleplerimiz olmuştu. Değerli Bakanımız bugüne kadar taleplerimizin neredeyse tümüne tam destek sağladı.Bu bağlamda talep ettiğimiz Gerze balıkçı barınağımızın kapasitesinin artırılması ve mendireğin uzatılması çalışmaları için ilk adım atıldı. Sayın Bakanımıza Gerzeli hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ayrıca Maviş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun önümüzdeki günlerde bir takım açılış programları için yeniden Sinop'a geleceğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim