Kutsal topraklardaki hac farizasını tamamlayan hacıların kafileler halinde dönüş yolculuğu sona erdi. Samsun ve Sinoplu Hacılar memleketlerine döndü.

12 Haziran’da Türkiye'den hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden, Medine ve Mekke'de hac görevlerini tamamlayarak hacı olan Türk kafilelerin Cidde Uluslararası Havaalanı'ndan memleketlerine dönüş yolculuğu sona erdi. Samsun ve Sinop kafilesinden oluşan Türk hacılar Çarşamba ve Sinop Havalimanı'na ayak bastı.

SİNOP’TA DÜZENLENMESİ PLANLANAN FESTİVALE VALİLİK TARAFINDAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE RED KARARINA TEPKİ SİNOP’TA DÜZENLENMESİ PLANLANAN FESTİVALE VALİLİK TARAFINDAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE RED KARARINA TEPKİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Atakum Müftüsü Kafile Başkanı Hüseyin Köksal; “2022 yılındaki hac vazifemizi yerine getirdik. Bu seneki haccımız daha önceki yıllara göre biraz daha az meşakkatliydi. Daha önceki senelerde yaş sınırı olmadığı için Türk hacılarımız da biraz daha geç yaşta geldikleri için biraz zahmetli ve zor oluyordu. Bu sene hacılarımız 65 yaş olduğu için biraz daha genç hacılarımız var. O hacılarımız bu sene güzel ve kaliteli bir hac yaşadılar. Daha önceki zorlukları çekmediler. Çünkü bu sene aynı zaman da diğer ülkelerden gelen kota düşük olduğu için sayı da az olduğu için hem tavafımızda hem ziyaret tavafımızda, Arafat’ta ve Müzderife’de daha önceki senelere göre haccımız daha kolay geçti ve daha kolay oldu. Bundan sonra buraya gelecek olan kardeşlerimiz özellikle genç yaşta gelmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü ne kadar genç yaşta gelirlerse haccı daha kaliteli ve daha güzel yaşarlar.” Dedi.


Samsun İkinci Kafile İkinci Grup Din Görevlisi Hasan Gökçe ise; “Pandemi sürecinden sonra böylesine müstesna bir durumda öylesine güzel bir muhabbetli ortamda 2022 yılı haccımızı gerçekleştirdik. Rabbim hayırlara vesile eylesin.” Dedi.

Editör: TE Bilisim