MURAT ÖZMEN’İN ACI GÜNÜ MURAT ÖZMEN’İN ACI GÜNÜ



Sinop merkezde bulunan Çukurbağı Mezarlığındaki, mezar düzeni ve bakımsızlık vatandaşlar tarafından tepki çekti. Sinoplu vatandaşlar; “Buraya bakım yapsınlar. Mezarlar hep üst üste hiç geçilmiyor.” Dedi.

Sinop merkezde bulunan Çukurbağı Mezarlığındaki, bakımsızlık ve dikkatsizlik Sinoplu vatandaşlar tarafından tepki çekti. Sinoplu vatandaşlar mezar aralarında adım atılacak yer olmadığını belirterek mezarlıkta acilen bir çalışma başlatılması gerektiğini vurguladı.

“CENAZE NEREDEN GEÇECEK? HAVADAN MI GÖTÜRECEKLER?”

Sinoplu vatandaş Mustafa Karagülle; “Eski mezarları, sahipsiz mezarları söküyorlar. Burada düzensizlik var. Adım atmaya yer yok. Geçmeye yer yok. Eskiden burada yürüyebiliyorduk. Şuan adım atamıyoruz. Gelen yaşlılar nasıl geçsin küçücük yerden? Ben daha önce yetkilileri uyardım. Buradan insanlar nasıl geçecek dedim? Hatta bir bayan da gitti söyledi. Ama dinlemiyorlar dedi. Burada gömülecek yerler var. Ama cenaze nereden geçecek? Havadan mı götürecekler? Kırık olan duvardan cenaze geçiriyorlar. Eski mezar taşları hep yerlerde. Yazık değil mi? Günah değil mi?”

“MEZARLAR HEP ÜST ÜSTE HİÇ GEÇİLMİYOR”

Sinoplu vatandaş Seyhan Uslu; “Burada yol açsınlar. Kapı açsınlar. Mezarların üstünden atlaya atlaya geliyoruz. Bacaklarımdaki ağrılardan dolayı da zaten yürüyemiyorum. Buraya bakım yapsınlar. Mezarlar hep üst üste hiç geçilmiyor.”

Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay ise; “Covitten dolayı çok cenaze oldu. Sinop yaşlı nüfus. Günde 5-6 tane cenaze olduğu bile oldu. Vatandaşlar da mezarlıkta bulunan eski yere gömdürmek istiyor yakınlarını. Herkes oraya isteyince de kalabalık oluşuyor. Daha sonra kış mevsiminde rüzgarlardan dolayı çam ağaçları yıkıldı. Bir takım aksaklıklar oldu ama arkadaşlarımız çalışmalara başladı”

 

Editör: TE Bilisim