SİNOP'TA DENİZ SOĞUK YAPTI, VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN SAHİLE AKIN ETTİ SİNOP'TA DENİZ SOĞUK YAPTI, VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN SAHİLE AKIN ETTİ



Sinop’ta TİP 1 glikoz ölçüm cihazı ve sensörü dağıtım programı gerçekleştirildi.

Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonundan düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Programda konuşan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu; “Programda konuşan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu; “Bugün tip-1 glikoz ölçüm cihazı ve sensör dağıtım programı nedeniyle bir arada toplandık. Sinop’ta göreve başlayalı 2 yıl oldu. Bu süre içerisinde birçok programa katıldım. Ancak bugün ki program beni çok daha farklı heyecanlandırıyor. Çünkü bugün gözümüzün bebeği, geleceğimiz, yarınlarımız, çocuklarımız için bir şeyler yapıyor olmanın farklı bir heyecanını, gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Bir aile ziyareti sırasında TİP-1 diyabet hastası çocuğumuzun annesi demişti ki “vali bey benim çocuğum TİP-1 diyabet hastası her gün en az 6-7 defa parmaklarını deliyoruz. Bazen uykudan uyandırıyoruz. Anne baba olarak uykudan uyandırıp ölçüm yaptırıyoruz. Onlarında uykudan uyanmasına üzülüyor, eziyet çekmesine dayanamıyoruz. Bu konu da bize destek olur musunuz?” Gözümüzün bebeği onları her şeyden sakındığımız yavrularımız için bu isteği görmezden gelmek duymamak olmadı. Çocuklarımıza acı veren iğnelerden kurtarmak için hemen harekete geçtik. İlk etapta ilimiz genelinde TİP-1 diyabet hastası ailelerimize ulaştık. İğnesiz, acısız ve ağrısız bir şekilde şeker ölçümü yapma imkanı veren ölçüm cihazı temini noktasında hayırseverlerimiz devreye girdi ve ölçüm cihazlarımızın teminin de bizlere destek oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu ölçüm cihazları ile çocuklarımızın okulda eğitim hayatında, parkta oyun oynarken, gece uyurken uykuları bölünmeden en önemlisi de parmakları delinmeden şeker ölçümleri yapılabilecek. Hem çocuklarımız hem aileleri huzursuz olmayacak. Çocuklarımızın ölçümleri artık acı çekmeden yapılabilecek. TİP-1 diyabet hastası çocuklarımızın sürekli kan şekerlerini ölçme, kan şekerlerini ayarlama ihtiyaçları var. Bunun için parmaklarını delmeden cihaz üzerinden sürekli yapılan ölçüm tekniğiyle ve cihazı ile birlikte gün boyunca hem kan şekerlerini ölçmek hem de buna bağlı olarak çocuklarımızın sağlığı tehlikeye girmeden yaşamlarını konforlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamak gerekiyor. Bunu sağlayan da özel bir ölçüm cihazı var. Bu ölçüm tekniği ve çocuklarımızın ölçüm tekniğiyle hem çocuklarımızın yaşam konforunu arttırıyor hem de ailelerimize büyük bir rahatlık getiriyor. Bugün işte bu cihazlarımızın tespit ettiğimiz ailelerimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Geleceğimiz, yarınlarımız olan çocuklarımızın gözlerinde ki ışıltıyı görmek onların gözlerindeki mutluluğa tanık olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bu mutluluğa vesile olan aracılık eden herkese hayırseverlerimize yine sponsorlarımızı bulmada bizlere yardımcı olan Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun’a teşekkür ediyoruz. Sponsor bulmada çok büyük emekleri var. Hatta 7 ailemizi de alım yaptıktan sonra başvuru yapmışlar. İnşallah Uğur bey 7 aileyi de üstlenecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. “ dedi.

Programa Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’nun yanı sıra, Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 

Editör: TE Bilisim