Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Söküçayırı köyünde 50 yıllık su sorunu çözüldü. Su sorunu çözülen muhtar ve köy sakinleri, davul zurna eşliğinde suyun gelişini kutladı.
 

Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Söküçayırı Köyü’nde yıllardır çözüm bulamayan su sıkıntısı Sinop İl Özel İdaresi’nin çabası ile giderildi. Yıllar sonra bütün köy su ile buluştu.
 

Mahallesinde yürütülen çalışmaların ardından mutlu sona ulaştıklarını ve emeği geçenlere teşekkür eden Söküçayırı Köyü Muhtarı Hasan Akın, “Öncelikle devletimizden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Valimiz Erol Karaömeroğlu, Milletvekilimiz Nazım Maviş, Kaymakamımız İsmail Pendik, İl Genel Meclisi Başkanımız Yakup Üçüncüoğlu, Genel Sekreterimiz Yahya Çınkıl, İl Genel Meclisi üyelerimiz ve AK Parti İl Başkanımız Uğur Giresun’dan Allah yüz bin kere razı olsun. İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla 12 kilometre uzaklıktan suyumuzu getirdik. Bizlerin 50 yıllık su sıkıntısından kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiler. Yıllardır özellikle nüfusumuzun arttığı yaz aylarında ciddi şekilde su sıkıntısının yaşandığı köyümüze adeta hayat verdiler. Bize yapılan bu iyiliği asla unutmayacağız. Bu proje alkışlanacak ve tarihe not düşülecek bir çalışmadır. Yüce Rabbim devletimizi her daim muzaffer kılsın, hiçbir zaman devletimize zeval vermesin inşallah.” diye konuştu.

SİNOP 1957 SK, GÜÇLÜ KADROSUNA 2 İSİM DAHA KATTI SİNOP 1957 SK, GÜÇLÜ KADROSUNA 2 İSİM DAHA KATTI

Söküçayırı açısından bakıldığı zaman tarihi bir ana tanıklık ettiklerini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, "Şehrimizin her noktasına hizmet götürmek için geceli gündüzlü çalışan Özel İdaremiz, köylerimizin ve kırsal mahallelerin yıllardır kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda yaklaşık 50 yıldır içme suyu sıkıntısı yaşayan tüm mahallelere su hattı çekildi. 12 kilometrelik mesafeden susuz mahallelerimize su getirdik. Mahallelerimiz şebeke suyuna kavuştukları için büyük sevinç yaşadı. 50-60 yıllık su sorunu çözülerek, Ayancık Söküçayırı Köyümüzün içme suyu problemi artık tarihe kavuşmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim, hayırlı olsun." dedi.
 

Editör: TE Bilisim