Sinop Üniversitesi 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
 

Sinop Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenen törende, yaklaşık 3 bin öğrenci mezun olmanın heyecanını yaşadı.
 

Mezuniyet töreni öncesi açıklamalarda bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın; “On beşinci kuruluş yıldönümünde mezuniyet töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz bugün itibariyle Sinop Üniversitesi 9 Fakültesi, 10 Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsüyle, 12.500 kadar öğrencisiyle; akademik ve idari personel olarak toplamda 1200 kadar çalışanıyla hem bölgemizin hem de ülkemizin bilimsel, teknolojik, kültürel ve sanatsal gelişimine önemli katkılar sağlamayı ve Türk Yükseköğretim Sistemi içerisinde seçkin bir yer edinmeyi hedeflemiş, adeta bu hedefe kilitlenmiştir. Nitelik olarak eğitim-öğretim kalitesini daha yukarılara çıkartmayı hedeflerken sayısal olarak da sürekli büyümekteyiz. Saygıdeğer davetliler, Bu akademik yılda MYO’ larımızdan 1730, Fakülte ve Yüksekokullarımızdan 1260 olmak üzere toplamda yaklaşık 3000 öğrencimiz mezun olma konumundadır.  (Bunların 2500 ünün mezun olması beklenmektedir. Üniversitemizdeki mevcut programlarımızı daha donanımlı hale getirmeye çalışırken, son yıllarda yeni açtığımız 80 kadar programla ve gelecek yıllarda açmayı planladığımız bölüm ve programlarla Üniversitemizin Sinop iline ve yöresine katma değer üreten, alanında daha saygın bir konuma gelmesi için tüm personelimizle seferberlik halinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Eylül ayında 4000 kadar yeni öğrenciye ev sahipliği yapacağız. Buna göre Eylül ayında öğrenci sayımız : 15.000 civarında olacak. Sinop Üniversitesinde nitelikli bilgi üretildiğinden ve bu bilginin dünyaya ışık saçtığından emin olabilirsiniz. Zira son yapılan bir araştırmaya göre Üniversitemiz öğretim elemanı başına düşen Uluslararası yayın açısından 2000 yılı sonrasında kurulan Üniversiteler arasında birinci; bütün devlet üniversiteleri arasında 6. sıradadır. Akademisyenlerimizin  bu başarısı ile gurur duymak hepimizin hakkıdır. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını biliyoruz. Başar; saygı ,  sevgi ve  karşılıklı anlayış çerçevesinde yapılan ısrarlı çalışmaların ve özellikle de başarılı bir ekip çalışmasının ürünüdür. Sinop Üniversitesinin başarısının arkasında da, birbirlerine kenetlenmiş olan akademik ve idari personelimiz bulunmaktadır. Huzurlarınızda bütün personelimize teşekkür ediyor kendilerini kutluyorum. “ dedi.

Konuşmanın ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket verildi. Törende sağlık ve eğitim fakülteleri öğrencileri meslek andı da içti.

KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ

Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Törene, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ferhat Kuran ile diğer ilgililer ve öğrencilerin aileleri katıldı.

 

Editör: TE Bilisim