Türkiye’nin en kuzeyinde bulunan Sinop Abalı Köyü Soğucak Mahallesi camisi dış görünüşü ve temizliği ile dikkat çekiyor.

Türkiye’nin en kuzeyi İnceburun mevkiine giderken yol üzerinde bulunan ve Türkiye’nin en kuzeyinde bulunan cami olma özelliğini taşıyan Sinop Abalı Köyü Soğucak Mahallesi camisi gerek dış görünüş gerek peyzaj çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 25 yıldır camide müezzinlik yapan Zeyfullah Coşkun, camiyi hem vatandaşların yardımıyla hem de kendi imkanlarıyla bu hale getirdiğini belirtti.

“GENÇLERİN HEM DİNİ HEM DE SPOR YAPABİLMELERİ İÇİN ELİMDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM”

Cami içinde tenis masası, voleybol sahası, çocuk oyun parkı, oturma bankları, meyve ağaçları olduğunu belirten Sinop Abalı Köyü Soğucak Mahallesi camisi müezzini Zeyfullah Coşkun, ;”Cami içinde bulunanlar yıllardır çocukluktan, gençlikten, öğrencilikten yaptığımız şeylerdi. Ben burada göreve başlayınca da cami bahçemde güzeldi. Bunları yapmayı istedim. Yaptım iyi de oldu. Gençler buraya gelip oynuyor. Yaz kuran kurslarındaki öğrenciler de aktiviteler için geliyor. Oynamak için geliyorlar. Dışarıdan gelen misafirler de burada vakit geçiriyorlar. Zaman geçiriyorlar. Top oynuyorlar. Burada kamp kuranlar bile oluyor. Bu güzel bir şey. Ben burayı kendi evim gibi temiz tutmaya gayret gösteriyorum. Gelenlere yardımcı olmaya çalışıyorum. Gençlerin hem dini hem de spor yapabilmeleri için elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu gençlikte içimde kalan bir uhteydi. Bunu da göreve başlayınca yaptım. Bana yardım eden vatandaşlardan da Allah razı olsun. Elimden geleni de yapmaya çalışıyorum. Buraya gelip te burada saatlerce oturanlar, meyvelerden yiyenler, teşekkür edenler, dua edenler insanlar var.” Dedi.
 

SAADET PARTİSİ ERFELEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAKIR, PROJELERİNİ AÇIKLADI SAADET PARTİSİ ERFELEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇAKIR, PROJELERİNİ AÇIKLADI

Editör: TE Bilisim